Operaattoreiden myydyimmät puhelimet kesäkuussa – Samsung laskussa

Heinäkuun pyörähtäessä käyntiin ovat kotimaiset operaattorit julkaisseet tilastoja puhelinmyynnistä. Listakärjen osalta kesäkuu ei tarjoa juurikaan muutoksia. DNA:lla ja Elisalla ykkösenä on Samsung Galaxy J5 ja Soneralla puolestaan Apple iPhone 5s.

Kesäkuun osalta merkittävimpänä yksittäisenä huomiona ottaisin esille korealaisen Samsungin menestyksen Suomessa. Se on yhdessä Applen kanssa hallinnut kotimaisten teleyhtiöiden myyntilistoja jo useamman vuoden, mutta nyt tilanne näyttäisi kääntyneen. Samsungin tuorein Galaxy S7 -mallisto on kadonnut kokonaan kymmenen myydyimmän laitteen joukosta ja ihan yleisestikin valmistajan puhelimia on poikkeuksellisen vähän myyntilistoilla. Esimerkiksi Soneralla kymmenen joukkoon mahtuu ainoastaan yksi Samsung ja sekin sijalta 8.

iPhonen edullisemmat mallit myivät hyvin päättäjäissesongin aikana, ehkä päättäjäispuhelimena koulutaipaleellaan vähän pidemmälle ehtineille koululaisille. Edullisemmat Lumia-mallit kiinnostivat yrityskäyttäjien lisäksi myös kuluttaja-asiakkaita. Huawein nopeasti kasvanut suosio on kuitenkin alkuvuoden näkyvin ilmiö Soneran laitemyynnissä”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Elisa toi toukokuussa Suomessa myyntiin kiinalaisen OnePlus-malliston, jonka menestys on ollut ainakin ensimmäisten viikkojen aikana hyvää. Tulevaisuuskin näyttää lupaavalta, sillä juuri julkistettu OnePlus 3 nousi heti kuudenneksi myydyimmäksi puhelimeksi Elisalla ja oli Saunalahti-verkkokaupan myydyin puhelin kesäkuussa Huawei Honor 7:n ja iPhone 6s:n seuratessa perässä.

Odotimme suurta kysyntää (OnePlus-puhelimista), mutta siitä huolimatta ensimmäiset erät myytiin nopeasti loppuun”, sanoo henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki Elisalta ja jakaa ”On selvästi havaittavissa, että toukokuisen OnePlus 2 -julkistuksen jälkeen puhelin on tullut entistä laajemman yleisön tietoisuuteen ja puheenaiheeksi. Nyt OnePlus on herättänyt yllättävänkin paljon kyselyitä ja spontaaneja keskusteluja esimerkiksi ystäväpiirissä.

DNA:n myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 5s
 3. Huawei Honor 7
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Samsung Galaxy S5 Neo
 7. Apple iPhone 5 SE
 8. Huawei Y360
 9. Samsung Galaxy A3 (2016)
 10. Samsung Galaxy S7 Edge

Elisan myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 6s
 3. Huawei P8 Lite
 4. Apple iPhone 5s
 5. Huawei Honor 7
 6. OnePlus 3
 7. Huawei Honor 5X
 8. Nokia 215
 9. Sony Xperia M4
 10. Huawei Y5
 11. Apple iPhone SE
 12. Samsung Galaxy S5 Neo
 13. Samsung Galaxy A3 (2016)
 14. Samsung Galaxy S7 Edge
 15. OnePlus 2

Soneran myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2016:

 1. Apple iPhone 5s
 2. Apple iPhone 6s
 3. Huawei P8 Lite
 4. Apple iPhone SE
 5. Huawei Honor 7
 6. Huawei Y5
 7. Microsoft Lumia 550
 8. Samsung A3
 9. Microsoft Lumia 650
 10. Huawei P9