Android 7.0 Nougat on Googlen seuraavan Android-julkaisun virallinen nimi

Maaliskuussa Google esitteli seuraavan Android-julkaisunsa alpha-version. Kuten viime vuosina on ollut tapana, on lopullista nimeä arvailtu kovasti ja tällä kertaa suosikkiarvauksen osalta ammuttiin ohi. Googlen odotettiin yleisesti nimeävän Android N:n Nutellaksi, mutta toisin kävi. Lopullinen nimi versionumeroineen on Android 7.0 Nougat, joka on tarkoitus on olla valmiina kuluttajille sekä laitevalmistajille heinä-syyskuun aikana. Kaikki halukkaat voivat jo asentaa esiversion sitä tukeviin laitteisiin (Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, General Mobile 4G). Tarkemmin tästä operaatiosta löydät tietoa täältä.

Android Nougat tuo useita odotettuja parannuksia Android-alustaan. Googlen alustan on esimerkiksi ainut, josta ei löydy natiivia tukea kahden ikkunan moniajolle. Toki monien valmistajien käyttöliittymät ovat tukeneet ominaisuutta, mutta nyt kun toiminto on osa järjestelmää voimme odottaa sovelluksilta selvästi laajempaa tukea ominaisuudelle.

Käyttöliittymää Android Nougat uudistaa muun muassa ilmoituksien osalta. Lisäksi ilmoitukset ovat entistäkin interaktiivisempia ja ne on mahdollista lajitella yhdeksi kokonaisuudeksi.

Datakulutusta hillitään kehittyville markkinoille suunnatulla Data Saver -ominaisuudella, jolloin järjestelmä muun muassa blokkaa taustalla tapahtuvan datakäytön sekä antaa sovelluksille ”merkin” käyttää mahdollisimman vähän mobiilidataa. Näiden ohella Doze-virransäästötilaa on paranneltu entisestään.

Suorituskykyyn Android 7.0 Nougat tuo mukanaan parannuksia kehittämällä RAM-muistinhallintaa. Olennainen kehitysaskel on myös siirtyminen Java 8:aan.

Twitter, Android, Introducing #AndroidNougat. Thank you, world, for all your sweet name ideas! #AndroidNReveal