Samsung tuo olympiaversion Galaxy S7 edge -puhelimesta

Korealainen Samsung on Rio 2016 -olympialaisten merkittävimpiä sponsoreita ja sen kunniaksi yhtiö on julkistamassa erikoisversion Galaxy S7 edgestä. Julkistus tapahtunee 7.7, sillä Samsungin Saksan osasto ilmoittaa, että kyseisenä päivänä tapahtuu jotain. On varsin helppoa arvata, mitä tapahtuu, kun ilmoituksessa lukee Ge7 ready 7.7.2016 ja mukaan on liitetty Rion olympialaisten virallisen verkkosivuston osoite.

Näillä näkymin puhelimen muutokset liittyvät ulkoiseen olemukseen. Puhelimessa on 5,5 tuuman ja 2560 x 1440 pikselin (534 ppi) kosketusnäyttö, sisällä Exynoa 8890 -siru (2.3GHz Quad+ 1.6GHz Quad), neljä gigatavua käyttömuistia ja muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 32 gigatavua.

Keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat myös kamerat. Takana on Smart OIS– ja Dual Pixel -tekniikoilla varustettu 12 megapikselin kamera f/1.7-aukolla. Etukamerassa on myös f/1.7-aukko ja siinä on viiden megapikselin tarkkuus. Galaxy S7 edgessä on Android 6.0 Marshmallow -alusta. Lisää Galaxy S7 edgen ominaisuusista löydät täältä.
Ulkoisesti laite on vuodettujen kuvien perusteella kokonaan musta, aivan muutamaa yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Näitä ovat keltainen kuulokeritilä, keltaisen ympäryksen saanut kotinäppäin. Takana olevat yksityiskohdat, kuten kameran kehys on maalattu sinisellä korostusvärillä. Samalla takaosaa koristavat legendaariset olympiarenkaat. Aika näyttää miten laajasti erikoisversio on tulossa myyntiin

Samsungilla on pitkät perinteet olympiakisojen tukemisessa. Esimerkiksi vuoden 2014 -talvikisoja varten julkistettiin oma versio Galaxy Note 3:sta

Phone Arena, Teaser reveals July 7th unveiling for the Samsung Galaxy S7 edge Olympic Edition