Kuvina: modulaarinen LG G5

Viimeisestä Kuvina-artikkelista on päässyt vierähtämään reippaat kuusi kuukautta, mutta nyt asia korjataan. Korealaisen LG:n G5-lippulaivapuhelin on ollut minulla testissä jo jonkin aikaa ja olenkin tykästynyt erityisesti laitteen kameraominaisuuksiin. Puhelimen takaahan löytyy 16 ja kahdeksan megapikselin kamerat, joista jälkimmäinen on varustettu niin sanotulla laajakulmalinssillä (135 astetta). Sen avulla yhteen kuvaan on mahdollista saada enemmän sisältöä ilman ylimääräistä kikkailua. Tämän lisäksi mukana on perinteinen kamera f/1,8-optiikalla, optisella kuvanvakaimella sekä laser-tarkennuksella. Pääset tutustumaan LG G5:n kameraan lukaisemalla juttuni ja katsomalla esimerkkikuvat.

Mutoilullisesti G5 on kädessä erittäin miellyttävä. Sen kulmat ovat sopivan kaarevat ja itse puhelin sopivan kokoinen käteen ja ainakin itselläni etusormi lepää luontevasti virtanäppäimen päällä, joka on samalla sormenjälkilukija. Puhelimen rakenteen pohjana toimii alumiini, joka on kuitenkin päällystetty niin, että se on hieman muovisen tuntuinen.

Rakenne G5:ssä on jämäkkä, vaikka sitä hieman vääntelisikin alaosaa lukuunottamatta. Modulaarinen alaosa on kuitenkin sen verran jämäkkä, ettei se normaalissa käytössä tule rikkoutumaan. Pienen pienen raon se jättää yläosaan, eivätkä saumat aivan istu yhteen, jos laitetta ryhtyy syynäämään tarkasti. Jälleen kyseessä on kuitenkin asia, jota päivittäisessä käytössä ei tule huomaamaan.