Tällä loistavalla lisäosalla eroon verkkosivustojen mainoksista iPhonella ja iPadillä : 1Blocker

Ei ehkä olen järkevintä jakaa vinkkejä siihen, miten mainoksista pääsee eroon mobiililaitteilla, sillä ei ole mikään salaisuus, että MobiiliBloginkin kulut katetaan pitkälti mainoksilla. Käteen ei mitää jää, mutta sentään pakolliset kulut saadaan katettua harrastuksen osalta. Siitäkin huolimatta haluan jakaa tämän hyvän softavinkin, jonka itse löysin hiljattain. Kyseessä on sovellus nimeltään 1Blocker ja voittaa ainakin omassa käytössäni monille tutun Adblock Plussan. Sovellus tarjoaa paljon ominaisuuksia ja siitä on hiljattain julkaistu versio myös Macintosh-tietokoneille.

Mainoksien lisäksi sovelluksella voi luoda myös paljon muita ”sääntöjä”, kuten estää kävijäseurannan sekä pääsee eroon ärsyttävästä evästeilmoituksesta, jonka EU vaatii kaikilta evästeitä kerääviltä sivustoilta. 1Blockerilla tästäkin pääsee kätevästi eroon, jonka jälkeen evästeitä ei tarvita hyväksyä jokaisella sivustolla erikseen. Tämän ominaisuuden otin heti käyttöön, sillä mainoksia en halua blokata varsinkaan blogeilta ynnä muilta, koska tiedän, että mainostulot ovat blogeilla erittäin pienet ja niillä katetaan lähinnä juoksevat kulut eli merkittävimpänä verkkosivuston domain ja palvelin.

1Blocker on saatavilla ilmaiseksi iOS-pohjaisille laitteille, mutta käytännössä sen laajempi käyttö vaatii täysversion hankinnan, joka maksaa 2,99 euroa. Ilmaisversiossa käyttöön saa vain yhden ”säännön”, joten jos 1Blockerin käyttöä harkitsee kannattaa varautua maksamaan 2,99 euroa. Muutoin sovelluksesta saa läheskään koko potentiaalia irti.

MobiiliBlogin ylläpitäjän toivon tietenkin, että lisäätte sivustoni niin sanotulle valkoiselle listalle, johon sovellukseen määritetyt säännöt eivät päde. Tämä onnistuu kahdella tapaa. Avaamalla sovelluksen, valitsemalla Whitelist, painamalla oikeasta yläkulmasta plussaa ja lisäämällä tietoihin MobiiliBlogin osoite ja antamalla poikkeussäännölle nimi. Yhdelle Whitelistille kuin voi lisätä usean sivuston ja antaa säännölle esimerkiksi nimen blogit. Toinen tapa lisätä sivusto valkoiselle listalle tapahtuu Safarin jakovalikon kautta, jonka alariviltä valitsemalla ”Muut” ja sen jälkeen aktivoimalla Whitelist in 1Blocker -valinnan lisäytyy sivu valkoiselle listalle.

Mainoksen estoon suunnatut lisäosat tulee aktivoida iOS:n asetuksetvalikon kautta. Asetukset -> Safari -> Sisälön estäjät -> 1Blocker.

App Store, 1Blocker