LG G5:stä odotetaan huomattavaa pettymystä LG:lle

Korealaisen LG:n alkuvuodesta julkistettu ja 15. huhtikuuta Suomessa kauppoihin saapunut G5-lippulaiva on osoittautumassa merkittäväksi pettymykseksi LG:lle, jonka tilanne mobiilimarkkinoilla ei ole erityisen mairitteleva nykyiseltäänkään uusien nimien, kuten Huawein viedessä asiakkaita ja syödessä korealaisvalmistajan markkinaosuutta.

Tiedot LG G5:n heikosta menestysksestä tulevat kiinalaisen DigiTimesin toimesta, joka lähteenä on osoittautunut hieman arvaamattomaksi. Niin tai näin arvioi tulee DigiTimes korealaiselta Aju Business Dailyltä, jonka  mukaan LG tulisi myymään toisella neljänneksellä 2,5 miljoonaa G5-puhelinta, kun alkuperäinen arvio liikkui 3-3,5 miljoonassa yksikössä. Samalla yhtiön älypuhelinmyynnin odotetaan laskevan kokonaisuudessaan odotetusta 16,5 miljoonasta 15 miljoonaan kappaleeseen huhti-kesäkuussa juurikin odotettua heikomman lippulaivamallin kysynnän johdosta.

LG:n kannalta arviossa karuinta luettavaa on, että on korealaisvalmistajan odotetaan myyvän koko vuoden aikana ainoastaan 5,5 miljonnaa G5-älypuhelinta. Alkuperäinen tavoite on  myydä 12 miljoonaa G5-lippulaivaa, joten pettymys olisi melkoinen, jos tiedot osoittautuvat oikeiksi.

LG teki rohkean liikkeen G5-mallinsa kanssa luoden laitteestaan modulaarisen. Puhelimen alaosa on irrotettavissa ja näin vaihdettavissa uuteen. Tällä tavoin käyttäjä voi lisätä puhelimeensa uusia ominaisuuksia ostamatta kokonaan uutta puhelinta. Esimerkiksi sata euroa kustantava Cam Plus -lisäosa tuo laitteeseen paremman pidon kuvaamista varten sekä parantaa laitteen toiminta-aikoja kuvaamista ja muuta toimintaa ajatellen sisältäen 1200 milliampeeritunnin akun. Lisää tietoa moduuleista ja laittee ulkoisesta olemusta Kuvina-artikkelistamme.

Edullisimmillaan noin 500 euroa kustantava LG G5 tarjoaa 5,3 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäytön, Snapdragon 820 -sirun, neljä gigatavua käyttömuistia ja kaksi takakameraa (16 MP + 78 asteen kuvakulma ja 8MP + 135 asteen kuvakulma).

Phone Arena, LG might ship less than half the number of LG G5 units this year than originally planned