Heinäkuun myydyimmät puhelimet: OnePlus 3 menestyi hyvin

Kesä on kuumimmillaan ja Suomen on muun maailman tavoin valloittanut Pokémon Go, joka on yksi kaikkien aikojen suurimmista mobiilipeli-ilmiöistä. Kyseinen peli on saatavilla iOS– ja Android-pohjaisille puhelimille ja hyödyntää muun muassa kameraa niin sanottuun laajennettuun todellisuuteen. Peli on yhteensopiva iPhone 5 -puhelimesta eteenpäin sekä Android-laitteilla, joissa on Googlen käyttöjärjestelmästä vähintään Android 4.4 -versio ja käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua.

Varavirtalaitteidemme myynti tuplaantui heinäkuussa. Pokémon Go -pelillä on varmasti vaikutusta, vaikka varavirtalaitteita ostetaan yleensäkin erityisesti lomakaudella”, sanoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Elokuu vie Suomen hiljalleen syksyn suuntaan, joka tuo mukanaan muun muassa seuraavan sukupolven iPhonen. Suomen puhelinmyyntiin heinäkuu ei tuonut suuria muutoksia, sillä listoilla keikkuivat pitkälti samat nimet. Kärjestä löytyy Applen, Huawein ja Samsungin malleja. Pitkään suomalaisten suosikkina ollut Galaxy J5 jatkoi ykkösenä DNA:lla ja Elisalla. Soneralla ykköseksi nousi Huawei P8 Lite.

Mielenkiintoisin muutos löytyy Elisan listalta. Se on kesän aikana myyntiin saapunut OnePlus 3, jota Suomessa yksinoikeudella myy Elisa. Puhelin nousi kakkoseksi jättäen taakseen sellaiset suosikkimallin, kuten iPhone 5s:n sekä iPhone 6s:n.

Applen iPhone -mallien suosio on tasaisessa kasvussa Windows-puhelinten vaikean tilanteen myötä. Yllättävintä on kuitenkin, että OnePlus 3 on lyönyt hyvin läpi yrityssegmentissä jo saman kuukauden aikana, jolloin myynti käynnistyi. Yleensä uuden brändin nousu myydyimpien puhelimien listalle kestää vähintään reilun vuoden”, arvioi Elisan yritysasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

DNA:n myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Huawei Honor 7
 3. Apple iPhone 6s
 4. Huawei P8 Lite
 5. Apple iPhone SE
 6. Huawei Honor 7 Lite
 7. Huawei Y360
 8. Huawei Y5
 9. Samsung Galaxy A3 (2016)
 10. Apple iPhone 5s

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. OnePlus 3
 3. Apple iPhone 5s
 4. Apple iPhone 6s
 5. Huawei P8 Lite
 6. Huawei Honor 7
 7. Samsung Galaxy A3
 8. Nokia 215 (2G)
 9. Huawei Honor 7 Lite
 10. Microsoft Lumia 550
 11. Nokia 108 (2G)
 12. Apple iPhone SE
 13. Samsung Galaxy S7 Edge
 14. Huawei Y5
 15. OnePlus 2

Soneran myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2016:

 1. Huawei P8 Lite
 2. Iphone 6S
 3. Iphone SE
 4. Honor 7
 5. Samsung Galaxy S7
 6. Huawei Y5
 7. Samsung Galaxy A3 (2016)
 8. Samsung Galaxy J5 (2016)
 9. Honor 7 Lite
 10. Samsung Galaxy Xcover 3