Huawein markkinaosuus Suomessa jo lähes 25 prosenttia

Kiinalainen Huawei tekee kovaa tulosta matkapuhelinmarkkinoilla. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuodentakaiseen verrattuna 41 prosenttia 77,4 miljardiin yuaniin (n. 10,536 miljardia euroa). Huawei toimitti vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla 60,56 miljoonaa älypuhelinta, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kasvu oli hyvää sekä Huawein kotimarkkinoilla, että kehittyneillä markkinoilla, kuten Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa.

Kasvoimme erityisen nopeasti perinteisillä high-end-älypuhelinmarkkinoilla, kuten Euroopassa, ja nousevilla markkinoilla, kuten Pohjois-Afrikassa, Keski-Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa”, kertoo Huawei Consumer Groupin toimitusjohtaja Richard Yu. ”Älypuhelinmarkkinoilla kilpailu on kovaa ja se, että olemme saaneet pidettyä yllä hyvää kasvutahtia, kertoo, että pitkän tähtäimen strategiamme keskittyä sekä koti- että ulkomaiden markkinoihin on onnistunut”, Yu jatkaa.

Suomessa Huawei on viimeisen reilun vuoden aikana noussut hurjalla vauhdilla tavallisten kuluttajien tietoisuuteen. Vielä tammikuussa 2015 sen markkinaosuus Suomessa oli reilun prosentin, mutta nyt sen siivu Suomen markkinoista on noussut lähes 25 prosenttiin.

Huawei on tehnyt historiaa Suomen matkapuhelinmarkkinoilla. Yksikään merkki ei ole aiemmin nostanut markkinaosuuttaan näin paljon ja näin nopeasti. Tällä hetkellä jo lähes joka neljäs Suomessa myyty puhelin on Huawei- tai Honor-merkkinen”, iloitsee Suomen Huawein Consumer Device Business -yksikön johtaja Mika Engblom.

Engblomin uskoo Huawein menestyksen Suomessa perustuvan laitteiden korkeaan laatuun sekä kohtuulliseen hintaan. Yhtiön valtteina ovat myös määrättyjen mallien laajennettu kolmen vuoden takuu sekä Dual-SIM-ominaisuus, joka mahdollistaa kahden SIM-kortin hyödyntämisen yhdessä laitteessa.

Huawei on löytänyt tiensä lopullisesti suomalaisten sydämiin. Tähän on vaikuttanut varmasti myös vahva kotimaisuusaste: monia laitteidemme ominaisuuksia kehitellään nimenomaan Suomessa tutkimus- ja tuotekehitysyksikössämme, joka työllistää jo yli 200 henkilöä”, kertoo Engblom.