Galaxy Note7: vedenkestävä, iirisskanneri ja tehokkaampi akku

Kuudennen sukupolven Galaxy Note -älypuhelin on täällä. Korealainen elektroniikkajätti Samsung esitteli uutuuden 2. elokuuta Galaxy Note7 -nimellä, jättäen välistä Note6:n, tuoden sen samaan linjaan Galaxy S -lippulaivamalliston kanssa. Nimen lisäksi erillisestä edge-variantista luovuttiin ja näin mallistoa selkeytettiin Galaxy S7:n tavoin, jonka osalta Samsung pudotti pois edellisestä sukupolvesta löytyneen edge plus -mallin.

Nyt esitelty Galaxy Note7 kehittää Note-mallistoa eteenpäin monella alueella, sisältäen myös kokonaan uusia ominaisuuksia, joita Samsungin laitteissa ei ole aikaisemmin nähty. Näihin kuuluu muun muassa USB Type-C -portti, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa korealaisvalmistajan puhelimessa. Toinen tärkeä uutuus on iirisskanneri. Se mahdollistaa Microsoftin Windows Hello -ominaisuuden tavoin puhelimen näyttölukon avaamisen nostamalla laitteen kasvojen eteen ja katsomalla sitä. Samsung ei käytä ominaisuuteen kuvaamiseen tarkoitettua etukameraa, vaan on lisännyt iiriksen skannaamista varten kokonaan oman kameran. Uutuusominaisuudesta huolimatta sormenjälkilukijaa ei ole unohdettu, vaan se löytyy edelleen integroituna tutusti kotipainikkeeseen, joten jokainen voi valita miten laitteensa lukituksen haluaa avata.

Galaxy Note7 vedenkestävä

Galaxy S7 -lippulaivan tavoin Note7 on IP68-suojaluokiteltu ja kestää näin upotuksen 1,5 metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi. Vedeltä on suojattu myös S-Pen-kynä, joten senkään rikkoutumista ei tarvitse pelätä vesisateessa tai laitteen pudotessa vahingossa esimerkiksi vesialtaaseen.

Puhelin rakentuu 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin molemmilta sivuilta kaarevan QHD Super AMOLED -kosketusnäytön sekä uudistuneen S Pen -kynän ympärille. Paranneltu S Pen mahdollistaa muun muassa GIF-animaatioiden luomisen, on aikaisempaa tarkempi sekä tekee ruudulla näkyvän tekstin suurentamisesta sekä kääntämisestä toiselle kielellä aikaisempaa helpompaa. Näyttö on puolestaan edeltäjäänsä kirkkaampi, toistaa mustan entistäkin syvempänä sekä kykenee suoratoistamaan HDR-videoita.

Galaxy Note7 sininen

Euroopassa ja Suomessa Samsung Galaxy Note7 saapuu myyntiin yhtiön omalla 64-bittisellä Exynos 8890 -järjestelmäpiirillä (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad). RAM-käyttömuistia löytyy neljä gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua (UFS 2.0). LTE-yhteyden osalta puhelin tukee aina cat.12-nopeusluokkaa, mutta sen toteutuminen riippuu markkina-alueesta. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2×2) 620Mbps, NFC, MST, Bluetooth 4.2, ANT+, GPS, Glonass, Beidou ja microSD-muistikorttipaikka. Takana on Galaxy S7 -mallistosta tuttu 12 megapikselin f/1.7-kamera ja edessä viiden megapikselin kamera. Akun kapasiteettia on kasvatettu edellisestä sukupolvesta mukavat 500 mAh:ta, joten Note7:n tarjoaa virtaa 3500 milliampeeritunnin verran.

Ohjelmistopuolelta löytyy Android 6.0.1 Marshmallow -käyttöjärjestelmä sekä Samsungin oma käyttöliittymä. Iirisskanneri, sormenjälkilukija ja ohjelmistotasolla toimiva Samsung Knox tekevät laitteesta entistäkin turvallisemman. Esimerkiksi iirisskanneria on mahdollista käyttää Samsung Pay -maksujen hyväksymiseen.

Kehittyneiden turvallisuusominaisuuksiensa ansiosta Galaxy Note7 on sopiva laite kaikille, jotka haluavat saada aikaan enemmän niin töissä kuin vapaa-aikanakin. Elämä on entistä vauhdikkaampaa, joten loimme Galaxy Note7:n, jolla ihmiset voivat hoitaa asioita helposti, missä ja koska vain”, sanoo Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Samsung Galaxy Note7

Myyntiin uutuus saapuu Suomessa 2. syyskuuta, ennakkomyynnin käynnistyessä jo elokuun 16. päivä. Ennakkotilaajille Samsung tarjoaa porkkanana ilmaiset uuden sukupolven Gear VR -virtuaalilasit. Tarjous on voimassa seuraavien jälleenmyyjien kautta: DNA, Elisa, Sonera, Verkkokauppa.com, Gigantti sekä Power. Note7:n värivaihtoehtoihin kuuluvat musta, sininen sekä hopea ja laitteen virallinen suositushinta on 879 euroa.