iPhone 7 Plus -puhelimen mockup-malli videoesittelyssä

Suosituimpien teknologiajulkaisujen kastiin YouTubessa kuuluva Lewis Hilsentegerin ylläpitämä Unbox Thereapy -kanava esittelee yhdellä tuoreimmista videoistaan Applen tulevaa iPhone 7 -älypuhelinta. Tarkalleen ottaen Hilsenteger on saanut käsiinsä mockup-version (toimimattoman esittelylaitteen, jota muun muassa kotelovalmistajat käyttävät valmistautuakseen tukemaan uutuuspuhelinta heti sen saavuttua kauppoihin) iPhone 7 Plus -mallista. Mahdollisesti kyseessä on iPhone 7 Pro -nimeä kantava uutuus, sillä Applen on laajasti huhuttu laajentavansa puhelinmallistoaan tulevassa sukupolvessa uudella Pro-versiolla (iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 7 Pro). Olipa nimi mikä tahansa, antaa video varsin hyvän käsityksen siitä, mitä Applelta voidaan odottaa iPhonen seuraavassa sukupolvessa suuremman 5,5 tuuman näytöllä varustetun variantin osalta.

Videolla nähdään hyvin uskottavan näköinen malli iPhone 7 Plussasta. Sen perusteella vaikuttaisi siltä, että pitkään verkkoa kiertäneet huhut pitäisivät paikkaansa: 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä luovutaan, mukana olisi kaksi kameraa, muotoiluun ei olisi tulossa mullistavia muutoksia ja uutuus tulisi saataville täysin uudessa tai mahdollisesti useammassa uudessa värivaihtoehdossa. Videolla esiintyy sininen versio, jollaista ei iPhone-mallistosta ole koskaan aikaisemmin löytynyt. Lisäksi huhut ovat puhuneet muutoksista mustaan versioon, jonka osalta oltaisiin siirtymässä nykyistä sukupolvea tummempiiin sävyihin.


Yleisesti ottaen iPhone 7 -malliston odotetaan panostavan kameraan ja sen laatuun. Pienemmästä 4,7-tuumaisesta iPhone 7 -mallista pitäisi löytyä perinteinen yksi takakamera, mutta vuodettujen kuvien perusteella optiikkaan voidaan odottaa selkeitä parannuksia, sillä linssi vaikuttaa iPhone 6s:ään ja kilpailevien valmistajien kameroihin verrattaessa erittäin suurelta. Tämä yhdistettynä Applen perinteisesti hyvään kuvausalgoritmiin lupaa hyvää mobiilikuvaamista ajatellen. Tässä vaiheessa on kuitenkin edelleen epäselvää, miten Applen tulee huhuttua toista kameraa puhelimessaan lopulta hyödyntämään.

Videolla nähtävässä laitteessa takana on myös iPad Pro -mallistosta tutut (iPadeissä sivulla) kontaktipinnat, jotka iPadissä mahdollistavat virtaa vaativat lisävarusteet ilman omaa akkua. Apple kutsuu ominaisuutta iPad Pro -mallistossa Smart Connector -liitännäksi, jonka kautta kulkee sekä data että virta. Sitä käytetään muun muassa Applen omassa iPad Pro -näppäimistökannessa, jonka ansiosta siitä on saatu aikaan kevyt ja ohut, koska itse näppäimistössä ei ole erillistä akku tuomassa lisää painoa ja kokoa.

Mitä muuta iPhone 7 -mallistolta odotetaan? Parannuksia kaiuttimen ääneenlaatuun (kaksi kaiutinta alhaalla nykyisen yhden sijaan), mahdollisesti kapasitiivista kotipainiketta, 32 gigatavun tallennustilaa edullisimman mallin osalta, hienosäätöä visuaaliseen ilmeeseen ”antenniviivojen” osalta, 256 gigatavun varianttia suuremman kokoluokan mallien osalta ja mahdollisesti lisää RAM-muistia. Itse asiassa tulossa olisi itse asiassa kohtalaisen merkittävä uudistu Applen lippulaivamallistoon, vaikka muutosten, kuten uudistetun muotoilun ja OLED-näytön arvellaan näkevän päivänvalonsa vasta vuoden 2017 mallissa.

Luotettavana lähteenä tunnettu Evan @evleaks Blass kertoo Twitterissä, että Apple tulisi julkistamaan iPhone 7 -malliston syyskuussa viikolla, joka alkaa 12. päivä kyseistä kuukautta. Tarkennuksena evleaks kertoo seuraavassa twiitissään, että julkistus tapahtuu mitä todennäköisimmin perjantaina 16. syyskuuta. Lisäksi kyseessä on herran mukaan päivämäärä, jolloin iPhone 7 saapuu kauppoihin (ainakin ensimmäisillä markkinoilla, Suomessa  mahdollisesti viikon tai pari myöhemmin), ei siis esittelytilaisuuden ajankohta. Jos tiedot pitävät paikkaansa, on Applen seuraavan älypuhelimen virallinen julkistus aivan nurkan takana.

Miltä vaikuttaa? Kiinnostaako Applen seuraavan sukupolven iPhone?

1 kommentti

  1. Kyllähän tuo kiinnostaa, lähtee 6s Plus myyntiin.

Kommentointi on suljettu!