Bloomberg: iPhone 7:ssä paineentunnistava kotipainike, uutta tietoa Plussan kaksoiskamerasta

Tulevassa iPhone 7:ssä näyttö ei ole ainoa, joka tunnistaa, kuinka kovalla paineella käyttäjä sitä koskettaa. Näin kertoo talousjulkaisu, Bloomberg, jonka mukaan iPhonessa alusta asti mukana ollut fyysinen kotipainike olisi vaihdettu kapasitiiviseksi, joka tunnistaa paineen. Kapasitiivisesta kotipainikkeesta on huhuttu jo pitkään iPhone 7:n kohdalla, mutta paineentunnistus tulee täysin uutena tietona.

Uusi kotipainike tulisi antamaan käyttäjälleen tuntopalautteen uusien MacBook-kannettavien Trackpad-hiirien tavoin, jotka luovat tunteen painalluksesta tarkoitukseen rakennetun elektronisen moottorin avulla. Ainakin Applen kannettavissa tämä toimii erittäin hyvin ja moottorin luoma palaute tuntuu aivan tavalliselta painallukselta. Ikävä kyllä Bloombergin lähteet eivät kerro, kuinka Apple tulisi lopulta hyödyntämään kotipainikkeensa paineentunnistusta.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Bloomberg on saanut tietoja myös suuremman iPhone 7 Plus -mallin kaksoiskamerasta. Tuoreimpien tietojen mukaan kamerat toimisivat niin, että molemmat kaappaavat yhtäaikaa kuvan ja ohjelmisto kehittää ne yhdeksi. Molemmat sensorit tallentavat hieman erilaiset kuvat, jotka ohjelmiston avulla yhdistetään. Näin saadaan aikaiseksi väreiltään ja terävyydeltään parempi kuva sekä mahdollistetaan laadukkaammat hämäräkuvausominaisuudet. Lisäksi käyttäjä pystyy zoomaamaan otoksia, ilman että kuvan yleinen laatu heikkenee.

Mac Rumors, iPhone 7 and 7 Plus to Feature Pressure-Sensitive Home Button With Haptic Feedback

4 kommenttia

 1. Ainii, 3d-touch näyttö, oli ihan päässy unohtumaan. Ihan kauheeta vallankumousta ei vissiin ole vielä aiheuttanut?

  1. Ei mahdotonta. Tulevassa iOS10:ssä sitä hyödynnetään jo paljon enemmän ja muutenkin siitä on tehty huomattavasti hyödyllisempi.

   Sovelluksetkin on hiljalleen alkaneet käyttää 3D Touchia, kuten Facebook, Instagram, WhatsApp, Tweetbot jne. Mutta kaikissa pärjää ilmankin 3D-kosketusta. Se kyllä kuitenkin nopeuttaa käyttöä, kun opettelee sen salat. ?

   1. Juu, mutta mikseiköhän ole löytänyt tietään android-vehkeisin?

    1. Tuota ihmettelen itsekin. Olisi luullut, että Google integroi tuen paineentunnistavalle näytölle Android 7.0:ssa. On kuitenkin selvää, että 3D Touch on tullut jäädäkseen. Nyt Apple saa jälleen etumatkan Androidiin nähden, kun virallista tukea teknologialle ei alustassa ole. Valmistajat tulevat varmasti kehittämään paineentunnistusta, mutta jos tekniikka ei ole tuettuna järjestelmätasolla, niin jää sen hyöty olemattomaksi….

Kommentointi on suljettu!