Huhu: Apple Watch 2:ssa paljon uutta, alkuperäiseen malliin nopeampi suoritin

Yhdysvaltalainen Apple otti älykellomarkkinat hallintaansa Apple Watch -kellollaan, jonka se toi ensimmäisille markkinoille viime vuoden huhtikuussa. Varsin hyvää menestystä monet pitivät ehkä hienoisen yllätyksenä, sillä Apple Watch on selvästi kilpailijoitaan kalliimpi, eikä sen muotoilu muistuta juurikaan perinteistä kelloa. Siitä huolimatta iPhone-käyttäjät tuntuvat ihastuneen Apple Watchiin ja sen helposti vaihdettaviin rannekkeisiin, joiden valikoimaa Apple laajentaa jatkuvasti. Viimeisimpänä mukaan tuotiin tyylikkäitä nailonisia vaihtoehtoja.

Nyt yhtiöltä odotetaan kuumeisesti seuraajaa Apple Watchille. Toistaiseksi Apple Watch 2 -nimellä tunnettu kello tulee alustavien tietojen mukaan sisältämään tukun uudistuksia, jotka tekevät siitä itsenäisemmän ja vähemmän älypuhelimesta riippuvaisen laitteen. KGI Securitiesin analyytikon Ming-Chi Kuon arvioiden mukaan Apple Watch 2 sisältää nopeamman järjestelmäpiirin, GPS:n, ilmanpuntarin, tehokkaamman akun ja uuden ohuemman näytön. Lisäksi älykello olisi suojattu nykyistä mallia paremmin vedeltä, joka saattaisi tarkoittaa sitä, että uuden Apple Watch 2:n voisi ottaa harjoitteluun mukaan myös uintiin. Nykyisellä mallilla tämä ei ole mahdollista. Sisäänrakennettu GPS-siru mahdollistaa puolestaan lenkkeilyn ilman iPhonea, sillä kello pystyy nyt laskemaan reitin ja matkan tarkasti täysin itsenäisesti.

Ulkoisesti Apple Watch 2:n huhutaan säilyttävän alkuperäisen mallin ilmeen sekä koot (42mm ja 38mm). Tämä tarkoittaa samalla luonnollisesti sitä, että nykyiselle kellolle ostetut rannekkeet tulisivat olemaan yhteensopivia uuden sukupolven Apple Watchin kanssa.

Aikaisemmin huhuissa on puhuttu sisäänrakennetun LTE-verkkoyhteyden sisällyttämisestä Apple Watch 2:een, mutta Kuon mukaan kyseinen ominaisuus nähdään Applen älykellossa vasta vuonna 2017. Sisäänrakennettu LTE-yhteys tarkoittaisi sitä, että kello pystyisi toimimaan täysin itsenäisesti ja kaikki sen toiminnot olisivat käytettävissä, vaikka kello ei olisi yhteydessä älypuhelimeen. Samalla tämä toisaalta vaatii akulla paljon, kuten myös GPS-yhteys, joka siis pitäisi löytyä Apple Watch 2:sta.

Uuden sukupolven älykellon lisäksi Apple tulee tuoreimpien huhujen mukaan julkaisemaan päivitetyn version nykyisestä ensimmäisen sukupolven Apple Watchista. Päivityksessä Apple Watch saisi sisuksiinsa nopeamman järjestelmäpiirin sekä mahdollisesti parannuksia vedenkestävyyteen. Käytännössä vaikuttaisi siis siltä, että kyseessä olisi Apple Watch 2, mutta ilman GPS:ää sekä muita uudistuksia suorituskykyisempää sirua lukuun ottamatta.

Uusien Apple Watch -kellojen julkistuksen yhteydessä Kuo uskoo Applen tiputtavan älykellonsa hintaa jälleen hieman. Keväällä Apple laski mallistonsa hintaa 50 eurolla niin, että 38 millimetrin Apple Watchin saa itselleen 379 ja 42 millimetrin variantin 429 eurolla. Ikävä kyllä Kuo ei maininnut, mitä malleja hinnan alennukset koskevat.

Milloin Apple Watch 2 sekä päivitetty Apple Watch näkevät päivänvalonsa? Mahdollisesti uuden iPhone 7 -malliston julkistuksen yhteydessä, jonka arvellaan tapahtuvan aivan lähiaikoina. Huhujen mukaan iPhone 7 saapuu kauppoihin nimittäin jo 16. syyskuuta.

Mac Rumors, Faster Apple Watch 1 Models Said to Launch Alongside Apple Watch 2 Later This Year