Mikä puhelin Pokémon GO:n pelaamiseen? tässä muutama edullinen vaihtoehto

Pokemon GO

Pokémon on täällä taas, ja ehkä vahvempana kuin koskaan aikaisemmin. Allekirjoittanut kuuluu siihen sukupolveen, joka aikoinaan pelasi alkuperäistä Pokémon-peliä (Pokémon Red ja Pokémon Blue) Nintendon Gameboy Color -käsikonsolilla. Tuon jälkeen Pokémon jäi taakse, vaikka Nintendo on lähes vuosittain julkaissut uuden version pelistään käsikonsoleilleen. Jotenkin pelisarja ei vain ole enää sytyttänyt alkuperäisen jälkeen, johtuen ehkä trendin hiipumisesta ja uusien ominaisuuksien puutteesta.

Nyt Pokémon on kuitenkin jälleen kuumaa tavaraa ja myös allekirjoittanut on hypännyt sen maailmaan noin 15-16 vuoden jälkeen. Kyseessä on tietenkin Android– ja iOS-laitteille julkaistu Pokémon GO -peli, josta tuli nopeasti yksi mobiilipelimaailman suurimmista menestystarinoista. Tästä kertoo pelkästään se, että jopa Oulussa ulos astuessaan voi nähdä ryhmiä jahtaamassa Pokémoneja. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt ainakaan Suomessa mitään vastaavaa.

Edullinen puhelin Pokémon GO:n pelaamiseen:

Jos puhelimessa on gyroskooppi (kuva vasemalla), voi Pokémoneja metsästää ”aidossa” maailmassa.


Pokémon GO -villityksestä osansa ovat monessa perheessä varmasti saaneet myös vanhemmat, sillä peli ei nimittäin toimi aivan halvimmissa ja hieman vanhemmissa Android-puhelimissa. Tämä siksi, että peli vaatii RAM-käyttömuistia kaksi gigatavua. Lisäksi puhelimesta olisi hyvä löytyä gyroskooppi sekä GPS.

Applen puolella tilanne on hieman yksinkertaisempi, sillä peli toimii kaikilla puhelimilla iPhone 5 -mallista eteenpäin (peli ei siis toimi iPhone 4s:llä). Kyseistä mallia ei enää kaupoista saa, mutta jos lapselleen (tai miksei itselleenkin) haluaa iPhonen, jolla pelata Pokémon GO:ta on edullisin vaihtoehto 299 euroa kustantava iPhone 5s 16GB. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi (edullisemmasta päästä) 470 euron pinnassa oleva iPhone SE 16GB tai edellisen sukupolven lippulaiva iPhone 6 16GB, jonka tehdashuollettuja versioita verkkokauppa.com myy 529 euron hintalapulla. Kaikki edellä mainitut iPhone-mallit sisältävät gyroskoopin, joten kameraa pääsee hyödyntämään Pokemonien kaappaamisen yhteydessä.

Entäs sitten ne Android-puhelimet? Yksi hyvä vaihtoehto löytyy Motorolan leiristä. Miksi? Koska niistä Motorolan laitteista löytyy lähes ”puhdas” Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä (tällä hetkellä uusin saatavilla oleva) ja niihin on ollut hyvin saatavilla päivityksiä. Niinpä uusi Moto G4 tai sormenjälkilukijalla sekä tarkemmalla kameralla varustettu Moto G4 Plus voisi olla hyvä valinta nuorelle, joka tarvitsee älypuhelimen, joka on yhteensopiva Pokémon GO:n kanssa. Molemmissa on Snapdragon 617 -siru, kaksi gigatavua käyttömuistia, 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin näyttö ja 13 tai 16 megapikselin kamera sekä gyroskooppi. Niiden hinnat pyörivät 220-270 euron välimaastossa. PS. myös vanhempi Moto G (kolmas sukupolvi) täyttää kahden gigatavun RAM-vaatimuksen ja maksaa noin 200 euroa.


Erittäin hyvän vaihtoehdon tarjoaa myös OnePlus 2, jota Suomessa myy ainoastaan Elisa. Hintaa laitteella on 319 euroa, mutta se tarjoaa niin sanotusti turvaa myös hieman pidemmälle tulevaisuuteen hyvän tekniikkaansa ansiosta. Rakenne on myös monia muita tämän hintatason Android-puhelimia selkeästi laadukkaampi. Siinä on Android 6.0 Marshmallow -pohjainen Oxygen OS 3 -ohjelmisto, suorituskykyinen Snapdragon 810 -siru, 5,5 tuuman näyttö 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella, 64 gigatavua tallennustilaa, neljä gigatavua RAM-käyttömuistia ja 13 megapikselin kamera 4K-videokuvauksella. Myös tämä puhelin tarjoaa monelle Pokémon-pelaajalle tärkeän gyroskoopin.

Samsungin leiristä löytyy yksi edullisimmista vaihtoehdoista. Kyseessä on toisen sukupolven Android 6.0 -pohjainen Samsung Galaxy J5 (2016). Puhelinta hankkiessa kannattaa olla tarkkana, sillä vanhemman Galaxy J5:n tehot eivät riitä Pokémon GO:n pelaamiseen. Uudesta sen sijaan löytyy vaadittavat kaksi gigatavua RAM:ia. Se on kuitenkin selvästi joukon heikoimpia mitä tulee tekniikkaan, sillä sitä vauhdittaa Snapdragon 410 -siru ja näyttö on 5,2 tuumaa (1280 x 720 pikseliä), eikä laite sisällä gyroskooppia. Samalla Galaxy J5 (2016) on myös joukon edullisimpia ja se irtoaa kaupasta 199 euron hintaan.


Googlen täysin puhtaalla Android 6.0 Marhsmallow -käyttöjärjestelmällä varustettu Nexus 5X 16GB on myös loistava vaihtoehto, ehkäpä yksi parhaista. Se tulee nimittäin saamaan ensimmäisten joukossa päivityksen syksyllä saapuvaan Android 7.0 Nougat -järjestelmään. Puhelimessa on 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin näyttö, tehokas Snapdragon 808 -siru ja laadukas 12 megapikselin kamera ja gyroskooppi. Nexus 5X:n hinta pyörii 270 euron tuntumassa.

Jos rahaa haluaa käyttää puhelimeen mahdollisimman vähän, voi katsastaa Huawei Y6:n Sen hinta pyörii 150 eurossa ja mukana on vaadittavat kaksi gigatavua RAM-muistia. Puhelimen ominaisuudet ovat muutoin varsin ”heikkoa” tasoa (Snapdragon 210, viiden tuuman 1280 x 720 pikselin näyttö, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, Android 5.1 -käyttöjärjestelmä), joten varmistaisin ennen ostamista, että Pokémon GO todellakin laitteella toimii. Henkilökohtaisesti en tätä puhelinta lähtisi suosittelemaan, mutta kaikesta huolimatta sen pitäisi olla yhteensopiva Pokémon GO:n kanssa.

Jos on valmis tilaamaan puhelimensa ulkomailta, on mitä mainioin vaihtoehto Oukitel K10000. Sen nimi viittaa laitteen massiiviseen akkuun, eli 10 000 milliampeeritunnin akkuun. Sillä siis pelaa tovin jos toisenkin Pokémon GO:ta ilman tarvetta ylimääräiselle varavirtalähteelle. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat Android 5.1 -käyttöjärjestelmä, MediaTekin järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM:ia ja 5,5 tuuman 1280 x 720 pikselin näyttö, jolta pelata uutta hittipeliä. Lue testimme laitteesta täältä. Puhelinta myy muun muassa DX-verkkokauppa noin 150 euron hintaan (muista mahdolliset tulli/alv maksut).

Markkinoilta löytyy totta kai myös paljon muita puhelimia, jotka täyttävät uuden Pokémon-pelin tekniset vaatimukset. Yllä lueteltuna muutama hyvä vaihtoehto edullisemmalta hintapäästä. Jaa omat suosituksesi alla kommenteissa!

Jutussa mainittuja puhelimia myyvät muun muassa Verkkokauppa.com sekä Gigantti.

19 kommenttia

 1. Parhaaksi pokemonpuhelimeksi itselle tuli mieleen Oukitel K10000, Ramia löytyy 2gigaa, akku ei varmasti hyydy ja hintaa on alv:n kanssa alle 300€.

  1. Aivan totta! Ihan unohtui, vaikka itse kyseisen luurin olen testannut. Pitänee päivittää artikkelia ja lisätä luuri listaan. ?

   1. Niin.
    Itse pelaan Pokemon GO:ta (tai ainakin yritän) BlueStacksin avulla HP Stream 7 Tablet-laitteellla,iPhonea tai Android-puhelinta ei jaksa hankkia. Jos kuulemma on edullinen vaihtoehto,niin miks ei?

 2. Hyvä ja ajankohtainen vertailu Teemu! Itse myös tein vertailua, jotta Pokemoni toimii puhelimessa. Nexus 5x on ollut hyvä puhelin Pokemoniin. Tuli myös lapselle hommattua kyseinen puhelin. HDR kuvia ottava kamera toimii todella hyvin haastavissa valaistuksissa ja hämärässä kuvaamiseen. Hyvä kuulla että uusin android tulee myös päivityksellä. Akku voisi kyllä olla isompi 😉

  1. Kiitos. Nexus 5X on todellakin hintaansa nähden loistava puhelin. Android-puhelimista ostaisin oikeastaan ainoastaan Nexus-malleja, koska ne saavat uusimmat ohjelmistopäivitykset nopeiten, yleensä kuukausia ennen kuin muita puhelimia. ?

   1. Just ostin cdonilta 16GB Nexus 5X 233€ ja nyt jos koskaan on kyllä hinta/laatusuhde kohdallaan. Uutena tuon hinta oli kyllä yläkanttiin.

 3. Mm, pystyyhän tuota pelata laajalla joukolla laitteita, joista varmaan hinta-laatusuhteeltaan parasta antia on kuitenkin Huawein Honor 7 Lite noin 200e hinnallaan. Tehoiltaanhan laite vastaa lähestulkoon Honor 7:ää ja ohittaa esim. Samsungin A5 2016 -mallin reilulla marginaalilla. RAM-muistia siinä on 2 Gt. Honor 7 Lite lienee myös lähes joka osa-alueella Samsungin J5:n 2016-versiota hieman edellä suorituskyvystä lähtien vaikka hinta on käytännössä sama.

  En kauheasti oikeastaan näe järkeä hankkia Huawein Y6:tta/Y6 Prota/P8 Liteä muutamaa kymppiä halvemmalla ellei budjetti ole ehdoton, kun laitteiden välinen ero Honor 7 Liteen verrattuna on valtava.

  Se mitä kuitenkin enemmän varmaan pohditaan, on minkä gyroskoopilla varustetun puhelimen hankkisi, jolloin Pokemonit saa kameran välityksellä ”todelliseen maailmaan”.

  Näistä Huaweilta alkaen Honor 7 tai Samsungilta alkaen S5 neo, joka tosin jää hieman kaikessa Honor 7:n jalkoihin.

  1. Yllättävän työlästä vain löytää tietoa missä kaikissa puhelimissa se gyroskooppi on. Olisko heittää vinkkiä mistä tiedon helpoiten löytäis? Ja mielellään suhtkoht luotettavasti. Löytyy ristiriitaisiakin tietoja joistain malleista.

   1. Jep. Juurikin näistä hieman edullisimmista puhelimista löytyy gyroskoopin osalta heikosti tietoa.

    Itse en kuitenkaan olisi ainakaan toistaiseksi kovin huolissaan gyroskoopista Pokemon GO:n osalta. Sitä käytetään vain, kun Pokemonia pyydystetään, mutta ei ole pakollinen. Itsekin pelaan niin, että kamera ei ole käytössä, kun Pokemoneja metsästän… Samoin tekevät suurin osa tuntemistani pelaajista.

    1. Se nyt vain tuntuu olevan tytölle tärkeää tällä hetkellä. Varmaanhan siinä niin käy, että muutaman kokeilun jälkeen ottaa kuitenki sen kameran pois käytöstä 😀

    2. Yllättävän yleinen trendi tuo jostain syystä puhelinta ostaessa vaikuttaisi olevan, mistä puhelimesta löytyy gyroskooppi, vaikka ymmärtääkseni AR:n (kameran) pois kytkentä säästää virtaa ainakin jonkin verran eikä ominaisuus tosiaan ole pakollinen Pokemonin kannalta. Kaikille ominaisuus ei suinkaan ole puhelimen valintaa ajatellen pakollinen, etenkään, jos budjetti on tiukka, mutta yllättävän moni sitä kyselee, mikäli kehtaa.

     Sen kummempaa lähdettä ei valitettavasti ole antaa, mistä tietoa parhaiten löytää, mutta asiaa on kuitenkin kyselty ja selvitelty sen verran paljon, että faktana voi (Suomen markkinoilla olevista laitteista) todeta Huawein edullisimman gyroskoopillisen mallin olevan Honor 7 ja Samsungin puolestaan S5 neo.

     Muista Samsungin malleista gyroskooppi löytyy S6- ja S7-varianteista. Huawein malleista gyroskooppi löytyy Honor 7:n ohella P8:sta, Mate S:stä, Mate 8:sta, Honor 8:sta, P9:stä, P9 Plussasta. Motorolan edullisin gyroskoopillinen puhelin lienee Moto G (4th edition), ja LG:n puolestaan G4. Muiden valmistajien osalta ei valitettavasti ole tietoa ja kuten sanoitte, varmaa tietoa on turhankin hankala löytää.

     Edullisemmista älypuhelimista tuota gyroskooppia ei siis löydy vaikka peliä niillä muuten voikin pelata.

 4. Pikaisen selvittelyn jälkeen LG G4c, 199 € (hintaseuranta) on halvin gyrollinen laite.
  LG G4S:ssä tai LG G4 Stylus (sama malli?) ei ole gyroa.
  Moto G4 löytyy nyt hintaan 221 (225 toimitettuna), milä pääsee lähimmäksi.

  1. Ikävä kyllä LG4c ei käy, jos tarkoituksena on pelata Pokemon GO:ta. Miksi? Koska G4c:ssä on RAM:ia 1GB, kun Android-puolella vaatimuksena on 2GB RAM-muistia.

   1. S4 mini pyörittää Pokemonia ja kummatkin (i9190 ja i9195) speksien mukaan sisältävät ”vain” 1,5GB RAMmia. Joten muistin osalta on hieman hakusessa todelliset speksit. Ilmeisesti vain Android 4.4.2 on todellinen vaatimus raudan osalta jotta homma toimii. Olisi kiva tietää miten 1GB mallissa homma oikeasti menee.

 5. Onko moto 4g play riittävä pelaamiseen vai pitääkö olla 4g tai 4g plus?

  1. Pitäisi riittää G4 Playn. Siinä on vaadittavat 2 gigaa RAM:is sekä tarpeeksi uusi Android-käyttöjärjestelmä. 🙂

 6. Hei!

  Jos Pokemon go pelattavuus lisäksi haluaa vielä iskun/kohun kestävyyttä ja vesitiiviyttä tai ainakin melkein, mutta edelleen ei maltaita maksavaa puhelinta, niin mikähän olisi oikea valinta?

Kommentointi on suljettu!