Google Maps tallentaa kartat nyt myös muistikortille

Karttasovelluksien standardi, Google Maps, on saanut päivityksen, joka tuo mukanaan muutaman kätevän uudistuksen erityisesti niille käyttäjille, jotka matkustavat usein ja käyttävät matkoillaan Googlen karttapalvelua. Sovelluksella on jo tovin pystynyt tallentamaan kartta-alueita laitteen sisäiseen muistiin niin sanottua offline-käyttöä varten. Tallennetut alueet toimivat siis ilman datayhteyttä ja näin muistiin tallennettuja alueita voi käyttää huoletta esimerkiksi ulkomailla, ilman että puhelinlasku kasvaa toivottoman suureksi.

Tuoreessa Google Maps -päivityksessään Google parantaa offline-karttojen toimintaa. Jatkossa käyttäjät voivat nimittäin tallentaa karttoja suoraan muistikortille. Tämä on hyvä uutinen niille, joilta ei löydy laitteestaan suuria määriä sisäistä tallennustilaa, sillä hiemankin suurempien kartta-alueiden tallentaminen muistiin vie helposti gigatavun tai jopa enemmän tilaa.

Ulkomailla tapahtuvaa käyttöä ajatellen Google on lisännyt uuteen versioon kytkimen, jolla karttapalvelun voi rajata toimimaan ainoastaan WiFi-yhteydellä. Ajatuksena tässä on se, ettei käyttäjän tarvitse kytkeä mobiilidataa pois käytöstä karttojen takia, vaan voi käyttää puhelintaan muuten normaalisti, tietäen kuitenkin sen, ettei Google Maps syö dataa.

Google, Google Maps blog