Bloomberg: iPhone 7 -mallisto julki 7. syyskuuta

Applen seuraavan sukupolven iPhonesta on liikkunut laajasti huhuja kuvien kera jo muutaman kuukauden ajan. Kaava on tuttu jo useammalta vuodelta, sillä iPhone 5 -versiosta lähtien Apple on esitellyt maailmalle uuden version älypuhelimestaan syyskuussa. Niinpä huhut uuden iPhonen osalta ovat perinteisesti kiihtyneet kesän aikana lanseerauksen lähestyessä.

Uusien iPhone-mallien pitäminen salassa on Applelle nykyisin erittäin hankalaa ja käytännössä lähes mahdotonta, koska niiden tuotanto joudutaan aloittamaan jo ennen julkistusta. Tämä siksi, että Apple tuo yleensä Uutuuspuhelimensa myyntiin vain muutama viikko julkistuksen jälkeen. Niinpä prototyypeistä ja mockup-malleista vuotaa kuvia tietojen kera, kuten nyt on nähty tulevan iPhone 7 -tuoteperheen kanssa.

Tällä kertaa uudelta puhelimelta ei odoteta merkittäviä kosmeettisia muutoksia, vaikka nyt tuleva malli on seuraaja viime vuonna esitellylle iPhone 6s:lle. Pääsääntöisesti niin sanotun s-mallin jälkeen on markkinoilla nähty uuden muotoilun saanut puhelin, mutta tänä vuonna tilanne vaikuttaisi olevan toinen. Uudistuksia on kuitenkin luvassa silti varsin mukavasti, sillä mukana odotetaan olevan paineentunnistava kotipainike, selvästi nykyistä parempi kamera, erittäin tehokas A10-järjestelmäpiiri sekä uusia värivaihtoehtoja.

Talousjulkaisu Bloombergin saamien tietojen mukaan Apple tulisi esittelemään iPhone 7 -mallistonsa virallisesti 7. päivä syyskuuta. Tulossa on ainakin kaksi mallia, eli 4,7 tuuman ja 5,5 tuuman versiot. Huhuja on liikkunut myös kolmannesta mallista, joka saattaisi kantaa nimeä iPhone 7 Pro. Kyseinen variantti tulisi erottautumaan muusta mallistosta muun muassa kaksoiskamerallaan, kolmella gigatavulla RAM-käyttömuistia sekä Smart Connector -liitännällään. On kuitenkin hyvin mahdollista, että nämä ominaisuudet ovat osa iPhone 7 Plussaa, jonka myötä Apple pyrkisi luomaan selkeämmän eron pienemmän ja suuremman iPhone-mallin välille.


Kamera on alustavien tietojen valossa tulevan iPhone-malliston keskeisin kiintopiste. Vuotaneista kuvista nähdään jo pelkästään se, että itse linssi on selkeästi edeltäjiään suurempi. Kaksoiskameralla varustettu iPhone-versio tulee tarjoamaan entistäkin paremman kuvanlaadun. Huhujen mukaan puhelimen sensorit tallentavat erilliset kuvat yhtäaikaa, joissa muun muassa värit ja muut osa-alueet eroavat toisistaan. Ohjelmisto yhdistää kuvat yhdeksi laadukkaaksi kokonaisuudeksi, jossa on enemmän yksityiskohtia, paremmat värit ja kirkkaampi valaistus. Samalla kaksoiskameran uumoillaan mahdollistavan 2-3x optisen zoomin.

Julkistuksen tapahtuessa 7. syyskuuta saapuisivat Applen uudet älypuhelimet ainakin ensimmäisille markkinoille jo 16. päivä samaista kuukautta. Huhujen mukaan ennakkotilaukset pyörähtäisivät käyntiin syyskuun 9. päivä.