Hintavinkki: Lumia 950 XL -lippulaiva nyt 299 eurolla!

Lumia 950 XL

Nyt on edullista! Reilu puoli vuotta sitten Suomessa myyntiin saapuneen Microsoft Lumia 950 XL -lippulaivapuhelimen hinta on tippunut ennätysvauhtia. Alkujaan 699 euron suositushinnalla kauppoihin rantautunut laite maksaa edullisimmillaan enää 299 euroa. Hinnasta on leikkautunut noin kahdeksan kuukauden aikana 400 euroa, kun yleensä lippulaivamallien hinnat tippuvat vuoden aikana ehkä muutamilla kympeillä. Suureen hinnanpudotukseen syynä on tietenkin Microsoftin tuoreiden huippumallien heikko kysyntä sekä koko Windows-ekosysteemin huono menestys mobiilimarkkinoilla. Jos kuulunut kuitenkin niihin käyttäjiin, joille viimeisimmät ohjelmat ja pelit (kuten Pokemon GO) eivät ole elinehto, mutta haluat muuten laadukkaan ja tehokkaan älypuhelimen, kannattaa tarjoukseen tarttua. Lumia 950 XL:n saa 299 eurolla ainakin Gigantista.

Lumia 950 XL on suurella 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin AMOLED-kosketusnäytöllä varustettu Windows 10 -pohjainen älypuhelin, jossa on Snapdragon 810 -siru, RAM:ia kolme gigatavua ja muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 32 gigatavua. Takana on 20 megapikselin PureView-kamera ja pohjassa USB Type-C -portti.

Puhelimen erikoisuuksiin kuuluu Continuum-ominaisuus. Se muuttaa älypuhelimen lähes täysiveriseksi tietokoneeksi. Tähän tarvitaan erillinen Display Dock -telakka, jonka avulla puhelimeen voidaan yhdistää näyttö, hiiri sekä näppäimistö ja näin ajaa universaaleja Windows-sovelluksia suurella näytöllä. Universaalit sovellukset on optimoitu mukautumaan näytön koon mukaan, joten ne eivät ainoastaan skaalaudu suuremmalle ruudulle.