Paulig Muki: älykäs kahvikuppi e-paperinäytöllä ja älypuhelintuella

Kahvistaan paremmin tunnettu kotimainen Paulig on tuonut markkinoille niin sanotun älykkään kahvikupin. Älykkään Muki-nimeä tottelevasta kahvikupista tekee sen sisälle upotettu elektroniikka sekä ulkopuolella oleva e-paperinäyttö, jollaisia on hyödynnetty pääasiassa e-kirjojen lukemiseen tarkoitetuissa laitteissa.

Suomessa suunniteltu Muki saa kokonaan virtansa kuumasta juomasta, kuten kahvista. Näin ollen se toimii täysin ilman paristoja tai akkua. Lämpöenergiaa käytetään kuvan tuottamiseen Muki:n kyljestä löytyvän e-paperinäytölle. Erityisen Pauligin ratkaisusta kilpaileviin tuotteisiin tekee sen yhteensopivuus älypuhelimen kanssa sekä sosiaaliset ominaisuudet: ”Varsinainen hauskuus alkaa siitä, kun lorottelet aamun ensimmäistä kahvikupillista Mukiin ja kaverisi viestit päivittyvät ruudulle. Mukin mukana tulee nimittäin applikaatio, joka mahdollistaa kuvien lataamisen ja lähettämisen myös ystävien Mukeihin”, kerrotaan Pauligin verkkosivustolla.


Muki on yhteydessä älypuhelimeen Bluetooth-yhteyden kautta. Sen tueksi on rakennettu mobiilisovellus, joka on saatavilla Android-, iOS– sekä Windows-puhelimille. Ohjelman avulla voit ladata jonoon kuvia, jotka haluat ilmestyvän Muki:iisi sekä lähettää kuvia Muki-kavereillesi. E-paperiteknologian ansiosta viimeisin näyttöön ladattu kuva pysyy näytössä niin kauan kunnes kuppi täytetään uudella juomalla.

Uutta kahvikuppiaan varten Paulig on luonut avoimen API-rajapinnan, joten kehittäjät voivat ”leikkiä” sen näytöllä ja näin tuoda siihen muutakin informaatiota kuin kuvia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi Twitter-viestiä tai viimeisintä kuuminta uutisotsikkoa.

Muki:ssa on kaksinkertainen rakenne, jolla suojataan sen elektroniikkaa. Yksi kupillinen kuumaa juomaa riittää noin 5-10 kuvan päivittämiseen, kerrotaan Pauligilta. Hintaa Paulig Muki -kupilla on 59,00 euroa.

Paulig, Muki

6 kommenttia

  1. Olisi tyylikkäämpää, jos näyttö olisi kupin pinnassa kaarevasti, siis samalla tavalla kuin tulostetut kuvat.

    (Kommenttilaatikon alla olevia tekstikenttiä ei muuten pysty valitsemaan napsauttamalla, vaan on käytettävä tabulaattoria. Tämä voi vähentää kommenttien määrää.)

    1. Kiitos huomiosta kommentointiin liittyen. Asia pitäisi olla nyt korjattuna. 🙂

  2. Ai koska? En oo muuten kommentoinutkaan aikoihin kun ei ole homma onnistunut.. :/

    1. En ole huomannut ongelmaa, koska sitä ei ole esiintynyt sisäänkirjautuneena. Tosiaan, homman pitäisi nyt pelittää normaaliin tapaan.

Kommentointi on suljettu!