Galaxy Note7 saapuu Kiinaan 128GB:n tallennustilalla sekä 6GB:n RAM:illa

Kuun alussa julkistettu Galaxy Note7 saapuu Kiinan markkinoille paremmin varusteltuna versiona. Asiasta on liikkunut huhuja jo jonkin aikaa laitteen virallisen julkistuksen jälkeen, mutta nyt tilanne on viimein vahvistettu Samsungin suunnalta. Korealaisvalmistajan mobiiliosaston johtaja, Koh Dong-jin, on nimittäin vahvistanut, että 128 gigatavun tallennustilalla ja kuuden gigatavun käyttömuistilla varustettu Note7 on todellisuutta. Kyseessä on toistaiseksi ainoastaan Kiinan markkinoille suunnattu variantti Samsungin uutuudesta, jota tuskin nähdään ainakaan länsimaissa.

Kuudennen sukupolven Note-sarjan edustaja sisältää muutamia keskeisiä parannuksia edelliseen versioon nähden sen lisäksi, että näyttö on entistäkin laadukkaampi, tehoa löytyy lisää ja kameralla saa aikaisempaa parempia kuvia. Näihin uudistuksiin kuuluvat iirisskanneri, joka tunnistaa käyttäjän silmät ja avaa näyttölukon. Puhelin on myös S-Pen-kynää myöten IP68-suojaluokiteltu ja se on ensimmäinen Samsungin älypuhelin, jossa käytetään USB Type-C -liitäntää.

Galaxy Note7 rakentuu 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin näytön, Exynos 8890– tai Snapdragon 820 -sirun ympärille (Suomessa Exynos 8890). Tallennustilaa on Suomessa 64 gigatavua ja käyttömuistia neljä gigatavua. Mukana on muistikorttipaikka, 12 megapikselin f/1.7-kamera ja 3500 milliampeeritunnin akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 6.0 Marshmallow.

Note7 nähdään Suomessa kaupoissa 2. syyskuuta 879 euron suositushinnalla. Jos laitteen tilaa ennakkoon (DNA, Elisa, Sonera, Verkkokauppa.com, Gigantti tai Power) elokuun 16. päivään mennessä, saa asiakas kaupan päälle uuden sukupolven Gear VR -virtuaalilasit.

Android Authority, Galaxy Note 7 variant with 6GB RAM/128GB storage confirmed for China