Polarilta kuntoilijoille suunnattu M600-älykello

Suomalainen aktiivisuusrannekkeisiin ja urheiluteknologiaan keskittynyt Polar on esitellyt markkinoille Android Wear -pohjaisen älykellon. Uusi Polar M600 on suunnattu aktiivisille kuntoilijoille ja se saapuu markkinoille valkoisena sekä mustana 349,90 euron suositushintaan.

Polar M600 on varustettu kolmella keskeisellä ominaisuudella, jotka tekevät siitä loistavan kumppanin esimerkiksi lenkkeilijälle tai uimarille. Ensimmäinen näistä on kunnon vedenkestävyys. Toinen tärkeä ominaisuus on yhtiön omaan teknologiaan perustuva optinen, kuudesta LED-valosta koostuva sykemittari. Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä tulee sisäänrakennettu GPS-siru, jonka ansiosta M600 pystyy laskemaan matkan sekä määrittämään reitin ilman, että lenkille tarvitsee ottaa mukaan puhelinta. Kellon akkukestoksi luvataan 48 tuntia (Android-puhelimen kanssa).

Android Wear -käyttöjärjestelmää Polar on muokannut vahvasti sekä varustanut sen omilla sovelluksilla ja palveluillaan. Mukana on muun muassa Polar Flow, joka seuraa aktiivisuutta, analysoi harjoittelut ja unen. Smart Coaching -toiminto antaa käyttäjälle palautetta harjoitteluista, osaa luoda juuri sinulle sopivan harjoittelusuunnitelman, motivoida käyttäjää antamalla palautetta urheilusuorituksen vaikutuksesta ja niin edelleen. Tietoja voi tarkastella verkkopalvelun kautta tai iOS– ja Android-sovelluksilla suoraan puhelimesta. Koska käytössä on Googlen kehittämä Android Wear, on M600:lle saatavilla valmiiksi laaja kirjo sovelluksia. Niiden avulla rannekkeen ominaisuuksia voi laajentaa entisestään.

Tekniseltä puolelta Polar M600:sta löytyy MediaTekin 1,2 gigahertsin ARM Cortex-A7 -tuplaydinsuoritin, 512 megatavua käyttömuistia sekä 4 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Toimintojen hallinta ja tuloksien seuranta tapahtuu 1,3 tuuman näytöltä, jonka tarkkuus on 240 x 240 pikseliä sekä suojattu Gorilla 3 -lasilla. Muita ominaisuuksia ovat Bluetooth 4.2, WiFi b/g/n, valoisuuden tunnistin, gyroskooppi, mikrofoni, GPS ja GLONASS. M600 on vesitiivis 10 metriin asti (IPX8-suojaluokitus). Akkukesto on Android-puhelimen kanssa 48 tuntia (8 tuntia harjoittelua) ja iPhonen kanssa 24 tuntia (8 tuntia harjoittelua).


Kooltaan M600 on 45 x 36 x 13 millimetriä, se painaa 63 grammaa ja kellossa on silikoninen ranneke. Akku on kapasiteetiltaan 500 mAh:ta. Uutuus saapuu myyntiin myöhemmin kuluvan vuoden aikana ja sen voi jo ennakkotilata Polarin virallisen verkkosivuston kautta.

2 kommenttia

  1. Itseasiassahan tuo ei ole varsinaisesti älykello vaan urheilukello älyominaisuuksilla 😉

    1. No joo, jos pilkkua viitataan. Koska tuossa on Android Wear, voitanee sitä kutsua myös älykelloksi… ?

Kommentointi on suljettu!