Kuvavuodossa vuoden 2016 Nexus-puhelin

Uuden sukupolven ohella Googlen seuraava Nexus-puhelin kuuluu vuoden toisen puoliskon kiinnostavimpiin ja odotetuimpiin tuotejulkistuksiin. Nykyiset Nexus 5X– ja Nexus 6P -mallit esiteltiin maailmalle viime vuoden syyskuun 29. päivä, joten on hyvä syy olettaa, että seuraajan tai seuraajien esittely on jo aivan nurkan takana.

Oletettavasti Googlelta nähdään tänäkin vuonna kaksi Nexus-puhelinta. Laitteiden erot tulevat kuitenkin huhujen mukaan olemaan selkeästi pienemmät, mitä 6P:n ja 5X:n välillä. Merkittävin ero löytyisi koosta. Koodinimeä Marlin kantava laite sisältäisi kooltaan 5,5 tuuman näytön, kun taas yllä kuvassa nähtävä Sailfish-koodinimeä tottelevassa puhelimessa ruudun koko olisi viisi tuumaa. Niiden virallisiksi mallinimiksi on joissain huhuissa arvuuteltu Nexus M1:tä (Marlin) sekä Nexus S1:tä (Sailfish)

Kuvan ja tietojen perusteella uuden sukupolven Nexus-sarja rakentuisi pitkälti metallisen rakenteen varaan. Yllä nähtävässä kuvassa oleva laite ei vaikuta ulkoisesti mustana ainakaan kovinkaan persoonalliselta. Etupuolella on yllättävän suuret ”reunat” ylhäällä sekä alhaalla. Takaa löytyy oletettavasti 12 megapikselin kamera ja edestä kahdeksan megapikselin selfie-kamera. Taakse on myös sijoitettu sormenjälkilukija. Ehkäpä mielenkiintoisin visuaalinen yksityiskohta on takana oleva muuta osaa tummempi alue, joka laskeutuu ylhäältä hieman sormenjälkilukijan alle. Se on tietojen mukaan lasia.

Puhelimet valmistaisi taiwanilainen HTC, joka vastasi aikanaan ensimmäisen Nexus-sarjan puhelimen Nexus Onen valmistuksesta sekä maailman ensimmäisen kaupallisen Android-puhelimen T-Mobile G1:n valmistamisesta. Nykyisen mallien kumppaneina toimivat Huawei (6P) ja LG (5X).

Molempien uusien Nexus-puhelimien uskotaan jakavan pitkälti saman tekniikan keskenään näytön kokoa ja mitä todennäköisimmin resoluutiota, tallennustilaa sekä akkua lukuun ottamatta. Sailfishin, eli kuvan laitteen keskeisimmät ominaisuudet ovat laitteiden suorituskykyä mittaavan GFXBench-sovelluksen tietokannasta löydettyjen tietojen perusteella:

  • 5 tuuman näyttö ja 1920 x 1080 pikseliä (Marlin: 5,5″, 2560 x 1440px)
  • Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri
  • Adreno 530 -grafiikkaohjain
  • 4GB RAM-käyttömuistia
  • 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
  • 12 ja 8 megapikselin kamerat
  • USB Type-C

Molemmat mallit tulevat luonnollisesti uudella Android-versiolla, joka on 7.0 Nougat. Sen beetatestaus on loppuvaiheessa ja virallinen julkistus tapahtuu syyskuun loppuun mennessä. Erittäin todennäköisesti uutuudet näkevät päivänvalonsa syyskuun aikana.