EISA valitsi Huawei P9:n parhaaksi kuluttajaluokan älypuhelimeksi

Kiinalaiselle Huaweille sataa jälleen arvostusta eurooppalaisen kuva- ja äänijärjestö EISA:n (European Imaging and Sound Association) taholta. EISA:n lähes 50 hifistä, kotiteatterin kuvasta ja videosta, valokuvasta, auton viihde-elektroniikasta, kotiteatterin äänentoistosta ja mobiililaitteista koostuvasta julkaisusta muodostuva raati on valinnut Huawei P9:n Euroopan parhaaksi kuluttajaluokan älypuhelimeksi. Kiinalaisvalmistaja pokkasi palkinnon jo toisena vuotena peräkkäin, sillä viime vuonna samainen palkinto meni P9:n edeltäjälle, eli Huawei P8:lle.

EISA:n raadin mukaan P9 on loistava osoitus siitä, kun kaikki keskeiset asiat osuvat kohdalleen ja luovat näin yhdessä vahvan kokonaisuuden. Arvostusta saavat niin 5,2 tuuman full hd IPS-NEO-LCD-kosketusnäyttö, kuin kahdeksasta ytimestä muodostuva Kirin 955 -järjestelmäpiiri sekä viimeistelty rakenne laadukkaine materiaaleineen. Pisteet kotiin laite kerää myös siitä, että se yhdistää ensimmäisenä historiassa älypuhelimeen Leican valokuvaosaamisen. ”P9:n kaksoislinssikamera taltioi valoa paremmin ja edesauttaa näin selkeämpien kuvien ja videoiden ottamista”, lukee EISA:n perusteluissa.

Keväällä maailmalle esitelty Huawei P9 rakentuu alumiinisen rungon varaan, siinä on Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä Huawein omalla Emotion UI 4.1 -käyttöliittymällä, kaareva 2.5D-näyttö Gorilla 4 -lasilla, sormenjälkilukija, takana kaksi 12 megapikselin kameraa (joista toinen tallentaa mustavalkokuvia), kahdeksan megapikselin etukamera, 32 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka, kolme gigatavua RAM:ia, pikalatausta tukeva 3000 mAh:n akku ja USB Type-C -portti.

Huawei P9:ää myydään Suomessa harmaana sekä hopeisena. Sen hinta pyörii tällä hetkellä edullisimmillaan noin 550 eurossa.

EISA, EUROPEAN CONSUMER SMARTPHONE 2016-2017