Windows 10 Anniversary -päivityksen jakelu puhelimille käynnistyi

Elokuun 2. päivä tietokoneille käynnistyneen Windows 10 Anniversary -päivityksen jakelu Windows 10 Mobile -älypuhelimille on aloitettu, kertoo Microsoft virallisessa blogissaan. Kyseessä on uusia ominaisuuksia, bugikorjauksia sekä muita parannuksia sisältävä päivitys Microsoftin tuoreimpaan Windows-käyttöjärjestelmään, jonka se toi PC:llä kuluttajien saataville aika tarkalleen vuosi sitten. Koko laitekantaa ei ole heti siunattu uudella päivityksellä, vaan sen jakeluun vaikuttavat muun muassa puhelimen valmistaja sekä malli, maa, teleoperaattori ja laitteiston tekniikka. Tuttuun tyyliin puhelin osaa ilmoittaa päivityksestä automaattisesti, mutta sen saatavuuden voi tarkistaa myös manuaalisesti: Asetukset -> Päivittäminen ja suojaus -> Puhelimen päivitys -> Tarkista päivitykset.

PC-puolella Windows 10 Anniversary toi mukanaan muun muassa kynäkäyttöön tarkoitetun Windows Ink Hubin, parannellun Käynnistä-valikon, ilmoituksien synkronoimisen tietokoneen ja älypuhelimen välillä, suoraan lukitusnäkymältä toimivan Cortana-äänioppaan ja tuen lisäosille Edge-verkkoselaimeen.

Puhelimille suunnattu versio Windows 10 Anniversary -päivityksestä ei ole aivan yhtä mittava kuin tietokoneilla. Se sisältää kuitenkin virheiden korjauksien lisäksi uudistuksia, kuten kameran pikakuvakkeen ja median hallintatyökalut lukitusnäkymään sekä uudistetun ja samalla universaaliksi muutetun Skype-sovelluksen. Lisäksi se tuo alustaan virallisen tuen sormenjälkilukijalle ja kasan uusia emoji-kuvakkeita viestittelyyn.