Android-puhelin Nokia-brändillä esitellään loppuvuodesta

Matkapuhelinliiketoiminnasta vetäytynyt Nokia on palaamassa älypuhelinmarkkinoille, kertovat tuoreimmat huhut sekä Nokia Kiinan osaston johtajistoon kuuluvan Mike Wangin lausunto. Wangin mukaan markkinoille julkistetaan vuoden 2016 viimeisen neljänneksen aikana kolme tai jopa neljä uutta Android-laitetta. Mukana on sekä tabletteja että älypuhelimia. Vaikka julkistus tapahtuisi vielä kuluvan vuoden aikana, on mahdollista, että osa tai kaikki laitteista nähdään markkinoilla vasta ensi vuoden puolella. 

Nokia itse ei ole tulevissa laitteissa mukana muuta kuin nimellään sekä patenttiensa osalta. Tulevien Android-tuotteiden valmistuksen, myynnin ja jakelun hoitavat HMD Global Oy ja FIH Mobile Limited (FIH), joka on Foxconnin tytäryhtiö.

Kotimainen HMD Global Oy on muun muassa entisistä Nokian ja Microsoftin työntekijöistä koostuva yhtiö, joka hankki alkukesästä itselleen yksinoikeuden Nokian tavaramerkkiin älypuhelimissa sekä taulutietokoneissa kymmeneksi vuodeksi. Samalla uusi yhtiö sai käyttöön osan Nokian merkittävästä patenttisalkusta.

Verkkolaitteiden ja uusien teknologioiden, kuten 360-kuvaa tallentavan OZO-kameran, kehittämiseen keskittyvä Nokia hyötyy puhelimien myynnistä rahallisesti. Se saa osansa jokaisesta myydystä Nokia-nimeä kantavasta puhelimesta, ilman että sen tarvitsee huolehtia niiden valmistuksesta, markkinoinnista tai huollosta.

Tarkkoja teknisiä tietoja Nokian tulevista laitteista ei vielä tiedetä. Huhu kertoo, että tulossa olisi kaksi lippulaivatason älypuhelinta, joiden 2560 x 1440 pikselin OLED-näytöt olisivat kooltaan 5,2 ja 5,5 tuumaa. Lisäksi molemmista löytyisi Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri ja 22,6 megapikselin kamera. Rakenne perustuisi metalliseen runkoon sekä olisi vedenkestävä. Käyttöjärjestelmänä toimisi syksyn aikana valmistuva Android 7.0 Nougat.

Kuvassa Nokia N1 -tabletti.

Android Authority, New Nokia smartphones confirmed for Q4 2016

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!