iPhone 7 tuo optisen kuvanvakaajan 4,7 tuuman versioon?

Applen älypuhelinmallisto on jakautunut iPhone 6 -sukupolvesta lähtien kahteen malliin: 4,7 ja 5,5 tuuman variantteihin. Koon ohella suurempi iPhone on saanut aavistuksen paremman kameran sisältämällä optisen kuvanvakaimen, jota iPhone 6- ja iPhone 6s -malleista ei löydy. Plus-variantti on sen sijaan varustettu vakaajalla, joka on parantanut erityisesti videokuvan laatua poistamalla pienet liikkeet sekä tärähdykset. Optinen kuvanvakaaja mahdollistaa myös pidemmät valotusajat. Se puolestaan parantaa kuvanlaatua hämärissä olosuhteissa, kun puhelin pystyy käyttämään pidempiä valotusaikoja sekä karsimaan tärähdykset.

Tulevassa iPhone 7 -sukupolvessa Applen odotetaan keskittyvän erityisesti kameraan ja sen ominaisuuksien parantamiseen. Verkkoon vuotaneiden kuvien perusteella uudessa iPhonessa on selvästi suurempi linssi, joka pystyy muun muassa vastaanottamaan enemmän valoa. Uudessa sukupolvessa iPhone 7– ja iPhone 7 Plus -mallien kamerat tulevat myös eroamaan toisistaan enemmän, sillä Plus-mallissa käytetään kaksoiskameraa. iPhone 7:ssä on perinteinen yhden kameran ratkaisu.

Suuremman linssin lisäksi kuvanlaatua tulee 4,7-tuumaisessa iPhone 7:ssä parantamaan optinen kuvanvakain, joka tuoreimpien huhujen mukaan on viimein löytämässä tiensä pienempään iPhone-varianttiin.

Apple on jo vuosia tunnettu loistavasta kamerastaan älypuhelimissaan. Yhtiön valttina on ollut yksinkertainen käyttöliittymä ja hyvin toimiva automaattitila, joka tekee vakaata jälkeä olosuhteista riippuen. Tulevan sukupolven odotetaan tuovan historian merkittävimmän parannuksen iPhonen kameraan, joka on hyvä asia, sillä iPhone 6s kohensi still-kuvien laatua minimaalisesti edelliseen sukupolveen nähden (Lue: kameravertailu: iPhone 6 vs iPhone 6s). Merkittävin uudistus oli 4K-videokuvaus, jota iPhone 6 -mallistosta ei löytynyt.

PhoneArena, 4.7-inch iPhone 7 will reportedly have optically stabilized camera