Huawein Honor-puhelimet saa jatkossa päivityksiä 24 kuukauden ajan

Kiinalainen Huawei lupautuu jatkossa kuluttajien pyynnöstä tarjoamaan ohjelmistopäivityksiä Honor-malliston laitteilleen 24 kuukauden ajan tuotteen julkistuksesta. Tämä tarkoittaa tietoturvaan ja bugikorjauksiin liittyviä pienempiä sekä suurempia käyttökokemusta kohentavia päivityksiä, kertoo Huawein Yhdysvaltojen johtajistoon kuuluva Taylor Wimberly kirjoituksessaan Google+ -palvelussa.

Kahden vuoden luvattu tuki ei tarkoita sitä, että tämän jälkeen puhelin unohdetaan kokonaan. Wimberly mukaan tietoturvaan liittyviä päivityksiä voidaan tuoda puhelimille myös luvatun ajanjakson jälkeen. Yhtiö haluaa nimittäin varmistaa, että käyttäjien laitteet on suojattuna aina mahdollisimman hyvin.

Tieto tulee sopivasti uuden Honor 8 -puhelimen Yhdysvaltojen julkistuksen jalanjäljissä, joka tapahtui 16. elokuuta. Rapakon takana Honor 8 nähdään myynnissä syyskuun alussa kahtena varianttina. 32 gigatavun sisäisellä muistilla varustettu versio maksaa 399 ja 64 gigatavun variantti 449 dollaria. Puhelinta odotetaan myös Eurooppaan ja samalla Suomeen pian, sillä virallinen julkistus Euroopan osalta tapahtuu Pariisissa järjestettävässä tilaisuudessa 24. elokuuta.

Huawei Honor 8:ssa on 5,2 tuuman aavistuksen kaarevalla 2.5D-lasilla suojattu 1920 x 1080 pikselin AMOLED-näyttö, jonka kautta hallitaan Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää. Sisällä tykyttää HiSilicon Kirin 950 -järjestelmäpiiri (4×2.3 GHz Cortex-A72 & 4×1.8 GHz Cortex A53), jonka tukena on mallista riippuen kolme tai neljä gigatavua RAM:ia. Takana on kaksi 12 megapikselin f/2.2-kameraa laser-tarkennuksella ja edessä kahdeksan megapikselin f/2.4-kamera. Lisäksi Honor 8 tarjoaa muistikorttipaikan ja sormenjälkilukijan sekä sisältää USB Type-C -liitännän ja 3000 milliampeeritunnin akun.

7 kommenttia

 1. Vanha Honor 6 sai android 6 päivityksen tänä kesänä. Yllätyn, jos tähän joskus tulee kolmaskin isompi päivitys. Puheliminehan tämä ei häpeä uudempiaan yhtään. Varsinkaan,kun en halua kantaa yhtään isompaa taskussa.

  1. Todennäköisesti on varmastikin jo Honor 6 viimeinen merkittävä päivitys. Korjauksia ja tietoturvaan liittyviä päivityksiä voinee vielä tulla. Mutta eipä siinä, Android 6.0:lla pärjää vielä pitkään. Puhelin on varmasti jo vaihtunut siinä vaiheessa kun sovellukset alkavat vaatia uudempaa Android-versiota… ?

   1. Juu, onhan se melkein ymmärrettävää että kun uusia malleja tullut tuonkin jälkeen vaikka kuinka, ei välttämättä uutta anteroo enää aleta sille vääntämään, toimii se sillä mikä siinä on.
    Tällähetkellä taitaa joku 4.4 melkein mistälähtien toimii melkeinpä kaikki sovellukset.
    Vaimolle päivitin Honor5X:ään marshmallown, ja ainoa mitä se huomasi, oli erillaiset kuvakkeet. Kaikki ei välttämättä ihan tarvitse uusinta käyttisversiota 🙂

    1. Totta. Ei peruskäyttäjä usein uusinta Android-versiosta kaipaa/tarvitse. Oleellista lienee tietoturvapäivityksien takaaminen.

     Lisäksi monet uusimpien Android-versioiden uudistukset löytyvät pellin alta, eivätkä varsinaisesti näy käyttäjille. Hyvä esimerkki on akkukestoa valmiustilassa parantava Doze, joka kuuluu Android 6.0:n parannuksiin.

    2. Kyllä, aika pieniähän nuo näkyvät uudistukset ovat jo pitkään olleet näissä päivityksissa, Doze on kyllä hyvä, mutta peruskäyttäjä tuskin osaa sitä kaivata. Turvapäivitykset olisi kyllä ihan asiallista tarjota jonkun järkevän ajan.

 2. Taitaapi Suomeen tulla ainoastaan 4 Gt RAM-muistilla varustettu variantti (ei sillä, että sitä missään lukisi). Kameran osalta laitteessa on toki P9:n tavoin laser-tarkennuksen ohella kontrasti- ja vaihe-tarkennus. Kolme vaihtoehtoa, joista puhelin valitsee itse tilanteeseen parhaiten sopivan. 🙂

  1. On muuten näytön- ja luonnollisesti kameran kuvanlaatu parantunut huomattavan paljon Honor 7:sta, vaikka Honor 7:ääkin voidaan jo pitää hyvänä, valtaosalle riittävänä laitteena.

Kommentointi on suljettu!