Uhans A101 -älypuhelin – tribuutti Nokialle

Kiinalainen ja allekirjoittaneelle täysin uutena tuttavuutena tuleva matkapuhelinvalmistaja Uhans on julkistanut puhelimen, jota se markkinoi tribuuttina Nokialle, joka aikoinaan hallitsi mobiilimarkkinoita suvereenisti. Kyseessä on Uhans A101, joka on valmistajan itsensä mukaan kunnianosoitus maailman myydyimmälle puhelimelle, Nokia 1100:lle.

Onko kyseessä aito kunnianosoitus Nokialle vai pelkkä markkinointikikka, sitä on vaikea tietää. Ulkoisesta olemuksesta on varsin vaikea löytää selkeitä merkkejä, jotka viittaisivat Nokiaan. Esimerkiksi takaa laite tuo ensisilmäyksellä mieleen Samsungin puhelimet. Niin tai näin, sanoo valmistaja ainakin lainanneen Nokian tumman ja syvän sinisen värin, jonka lisäksi A101 on saatavilla valkoisena.

Noin 70 dollarin hintaluokkaan sijoittuva puhelin tarjoaa hintaansa nähden varsin hyvän teknisen kokonaisuuden. Uhans A101:stä löytyy MediaTekin 64-bittinen 1,3 gigahertsin MT6737-neliydinsuoritin, gigatavu käyttömuistia, kahdeksan gigatavua muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa. Puhelimen Android 6.0 Marhsmallow -käyttöjärjestelmää hallitaan viiden tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäytöltä. Takana on viiden ja edessä kahden megapikselin kamera. Laite tukee 4G-yhteyksiä ja siitä löytyy kaksi micro-SIM-korttipaikkaa. Käyttäjän irrotettavissa oleva akku on kapasiteetiltaan 2450 milliampeerituntia.