Android hallitsee markkinoita yhä selkeämmin – osuus älypuhelimista 86,2 prosenttia

Googlen johtama Android-käyttöjärjestelmä hallitsee entistäkin suvereenimmin älypuhelinmarkkinoita, selviää tutkimusyhtiö Gartnerin tuoreista luvuista. Huhti-kesäkuun välisenä aikana älypuhelinten myynti kokonaisuudessaan kasvoi 4,3 prosenttia 344 miljoonaan kappaleeseen. Tästä Androidin osuus on 86,2 prosenttia, kun se vielä vuosi sitten oli 82,2 prosenttia. Kaukana perässä tulee Applen käyttämä iOS, jonka osuus laski vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen 14,6 prosentista 12,9 prosenttiin.

Androidin nousuakin merkittävämpää lienee se, että Android ja iOS kattavat yhdessä markkinoista nyt huimat 99,1 prosenttia. Toki nämä kaksi alustaa ovat hallinneet älypuhelinmarkkinoita jo useamman vuoden, mutta nyt niiden osuus on entistäkin suurempi. Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä on pudonnut kelkasta kokonaan, eikä se ole kyennyt nousemaan kolmanneksi merkittäväksi mobiilialustaksi. Sen markkinaosuus huhti-kesäkuussa oli ainoastaan 0,6 prosenttia, kun se kuitenkin vuotta aikaisemmin oli vielä 2,5 prosenttia.

Maailman suurin älypuhelinvalmistaja on Samsung. Sen siivu markkinoista toisella vuosineljänneksellä oli 22,3 prosenttia. Toisen tulee Apple, jonka myynti on lähtenyt laskuun vuosia jatkuneen nousun jälkeen. Tämä oli odotettavissa ottaen huomioon Applen malliston verrattuna kilpailijoihin, joiden mallistot ovat selkeästi laajempia sekä sisältävät 100-200 euron laitteita. Applen markkinaosuus oli huhti-kesäkuussa 12,9 prosenttia.

Kolmanneksi eniten älypuhelimia maailmalla toisella vuosineljänneksellä myi kiinalainen Huawei, jonka markkinaosuus nousi viime vuoden kahdeksasta prosentista 8,9 prosenttiin. Suurimman nousun teki Oppo, jonka markkinaosuus kasvoi 2,4 prosentista 5,4 prosenttiin. Viides sija menee 4,5 prosentin siivulla Xiaomille, jonka johtajistosta löytyy Googlella aikaisemmin erittäin merkittävässä roolissa oleva Hugo Barra.

Gartner, Gartner Says Five of Top 10 Worldwide Mobile Phone Vendors Increased Sales in Second Quarter of 2016

1 kommentti

  1. Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä on pudonnut kelkasta kokonaan, eikä se ole kyennyt nousemaan kolmanneksi merkittäväksi mobiilialustaksi. ?

Kommentointi on suljettu!