Mesuit-kotelo tekee iPhonesta Android-puhelimen

Android vai iOS. Tuo on yleensä kysymys, kun lähdetään ostamaan lippulaivatason älypuhelinta. Monelle unelmien puhelin olisi kuitenkin uusin iPhone, mutta iOS-käyttöjärjestelmän sijaan Androidilla höystettynä. Nyt tämä on mahdollista, ainakin Kiinassa.

Yhtiö nimeltään Haimawan on kehittänyt iPhone 6/6s:lle ja iPhone 6/6s Plussalle erillisen Mesuit-kotelon, joka tuo Android käyttöjärjestelmän Applen puhelimeen. Se sisältää tarvittavan tekniikan iPhonen muuttamiseksi Android-puhelimeksi. Kokonaisuus on tehty yllättävänkin käyttäjäystävälliseksi ja helppokäyttöiseksi, kuten jutun lopusta löytyvä video osoittaa. Kotelosta on saatavilla kaksi versiota, joista ensimmäisessä on 1700 ja toisessa 2500 milliampeeritunnin akku. Lisäksi Mesuit sisältää nano-SIM-paikan sekä 16 gigatavua tallennustilaa, jotta Android-käyttöjärjestelmästä voi ottaa kaiken hyödyn irti.

iPhonen muuttaminen Android-käyttöjärjestelmää pyörittäväksi puhelimeksi on helppoa. Kotelo asennetaan puhelimeen ja käynnistetään sovellus, joka vie käyttäjän Androidiin, tai virallisesti Mesuit OS 1.0 -käyttöjärjestelmään, joka pohjaa Android Lollipop 5.1 -alustaan.

Aivan täyttä Android-kokemusta käyttäjä ei kotelolla saa. Tämä johtuu muun muassa siitä, että esimerkiksi virallinen Google Play -ohjelmistokauppa ei ole käytettävissä. Joka tapauksessa kyseessä on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, joka vaikuttaisi toimivan varsin vaivattomasti: avaa sovellus ja siirry Androidiin, sulje sovellus ja palaa iOS:iin.