Sony: seuraavat puhelimet saavat Android Nougat -päivityksen

Eilen virallisesti julkistettu Android-käyttöjärjestelmän Nougat-lempinimeä ja 7.0-versionumeroa kantava mobiilialusta tulee ensimmäisenä saataville tuttuun tyyliin Nexus-sarjan laitteille. Ensimmäinen täysin uusi laite, joka saapuu markkinoille varustettuna Android 7.0 Nougat -alustalla on LG:n tuleva V20-lippulaiva, joka julkistetaan pian.

Uuden Android-käyttöjärjestelmäversion myötä käyttäjät odottavat kuumeisesti tietoja valmistajilta, mitkä kyseisen yhtiön laitteista tulevat päivittymään uuteen alustaan. Japanilainen Sony on päättänyt olla pitämättä asiakkaitaan turhaan jännityksessä ja on julkaissut listan laitteista, jotka se aikoo varmasti päivittää Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään.

Päivitettävien puhelimien listalla ovat seuraavat Sonyn laitteet:

  • Xperia Z3+
  • Xperia Z4 Tablet
  • Xperia Z5
  • Xperia Z5 Compact
  • Xperia Z5 Premium
  • Xperia X
  • Xperia XA
  • Xperia XA Ultra
  • Xperia X Performance

Aikataulun osalta japanilaisvalmistaja ei osannut antaa toistaiseksi tarkempia tietoja. Yhtiö pyrkii joka tapauksessa tuomaan päivityksen saataville mahdollisimman pian. Sony huomauttaa kuitenkin, että saatavuuteen vaikuttavat myös muun muassa markkina-alue sekä teleoperaattorit.

Sony, Sony Xperia and Android 7.0, Nougat