Huawei Honor 8 saapui Suomeen – suositushinta 449 euroa

Paikkansa Suomen mobiilimarkkinoilla lunastanut kiinalainen Huawei on tuonut myyntiin seuraajan suositulle Honor 7 -puhelimelleen. Honor 8 tuo mukanaan muutaman keskeisen uudistuksen, jotka liittyvät muun muassa suorituskykyyn, kameraan sekä muotoiluun. Valmistaja itse kuvailee laitettaan huippuominaisuuksilla varustetuksi modernin tyylikkääksi älypuhelimeksi, jonka myynti Suomessa on jo käynnistynyt. Valittavanaan kuluttajilla on kaksi versiota: 32 ja 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustetut variantit. Suositushinnaksi Huawei on asettanut niille 449 (32GB) ja 499 (64GB) euroa.

Haluamme kannustaa ihmisiä olemaan rohkeita ja toteuttamaan asettamiaan tavoitteita, olivatpa ne pieniä tai suuria. Diginatiivit elävät ajan hermolla omaksuen nopeasti viimeisimmät tekniset innovaatiot. Meidän tehtävänä on tarjota heille tarvitsemansa työkalu”, sanoo Mika Engblom, Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja. ”Auttamalla näitä rohkeita edelläkävijöitä ja erottumalla heidän laillansa joukosta, uskomme että Honor 8 ottaa asemansa älypuhelinmarkkinoilla”.

Uusi Honor 8 jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä, säilyttäen näyttökoon 5,2 tuumassa sekä tarkkuuden 1920 x 1080 pikselissä. Kosketusnäyttöä suojaavaa lasia on kuitenkin nyt viilattu niin sanotulla 2.5D-efektillä, joka tarkoittaa, että se kaareutuu aavistuksen reunoista.

Tehoa on luonnollisesti tullut lisää, kun Honor 7:n Kirin 935 -siru (4×2.2 GHz Cortex-A53 & 4×1.5 GHz Cortex-A53) on vaihtunut uudempaan Kirin 950:aan (4×2.3 GHz Cortex-A72 & 4×1.8 GHz Cortex A53), jonka lisäksi käyttömuistia on lisätty gigatavun verran nostamalla sen kokonaismäärä neljään gigatavuun.

Honor 8 värit

Muotoilun osalta Honor 8 muistuttaa hyvin paljon edeltäjäänsä ja kokokin on säilynyt pitkälti ennallaan. Sen sijaan materiaaleissa on tapahtunut suuria muutoksia. Siinä missä Honor 7 luotti enimmäkseen metalliin, on uudessa sukupolvessa siirrytty lasisiin pintoihin. Uutuuden metallirunko yhdistyy lasiin niin edessä kuin takana. Pinnat on tehty yhteensä 15 eri tavoin toteutetuista kerroksista, joiden tarkoituksena on korostaa lasin heijastuksia. Värivaihtoehtoina on 32GB:n version osalta Pearl White, Midnight Black ja Sapphire Blue, kun suuremmalla tallennuskapasiteetilla varustettu variantti on saatavilla Sunrise Gold -kultaisena sekä erityisenä Limited Edition -versiona Sapphire Blue -väristä.

Eräs Honor 8:n merkittävimmistä muutoksista edeltäjään löytyy takaa, kamerasta. Edeltäjän 20 megapikselin kamera on vaihtunut kahteen 12 megapikselin kameraa. Tarjolla on RGB- ja monokromisensorit. RGB-sensori auttaa vangitsemaan kuvaan värit ja monokromisensori yksityiskohdat. Monokromisensori taltioi valoa jopa kolme kertaa enemmän kuin tavallinen kamerasensori tuoden kuvaan dynaamisuutta ja vähentäen epätarkkuutta, jopa pimeällä kuvattaessa. Edestä löytyy kahdeksan megapikselin kamera.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat muun muassa 4G LTE, kaksi-SIM-korttipaikkaa, microSD-muistikorttipaikka (käyttää toisen SIM-paikan), jopa 0,4 sekunnissa reagoiva 3D-sormenjälkilukija, WiFi (2.4/5Ghz) jopa 150 Mbps:n nopeudella, NFC, infrapuna, GPS ja Bluetooth. Virtaa laitteelle antaa 3000 milliampeeritunnin akku, jonka lataus hoituu USB Type-C -portin kautta. Valmistajan mukaan lataamalla Honor 8:aa vain 10 minuutin ajan saa puhelimeensa virtaa 2 tunnin puhelua tai 6 tunnin offline-musiikinkuuntelusessiota varten.

Ohjelmiston tehtävää laitteessa hoitaa Android 6.0 Marshmallow. Sen päällä on Huawein oma Emotion UI 4.1 -käyttöliittymä, joka mahdollistaa muun muassa sormenjälkilukijan hyödyntämisen pikapainikkeena oman suosikkisovelluksen avaamiseen. Honor 8:aan voidaan odottaa päivitystä juuri julkaistuun Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään, sillä Huawei kertoi aivan hiljattain, että Honor-malliston puhelimet saavat jatkossa päivityksiä 24 kuukauden ajan.

Huawei lupaa Honor 8 -puhelimelleen kolmen vuoden takuun. Tämän lisäksi mukaan kuuluu kolmen kuukauden lasitakuu (edessä ja takana). Jos Honor 8:n lasipinta sattuu siis halkeamaan ensimmäisten käyttökuukausien aikana, voi sen käydä vaihtamassa valmistajan piikkiin.

1 kommentti

  1. Uskon, että tämä malli tulee pärjäämään erittäin hyvin Suomen markkinoilla:)

Kommentointi on suljettu!