Luottovuotaja Evan ”evleaks” Blass: iPhone 7 myyntiin 16. syyskuuta

Erittäin luotettavana lähteenä mobiililaitteisiin liittyvien vuotojen suhteen tunnettu EvanevleaksBlass tuntuu olevan erittäin varma siitä, milloin Applen seuraavan sukupolven iPhone saapuu kauppoihin. Herran mukaan yhdeksännen sukupolven iPhone nähdään kaupoissa pian, tarkalleen ottaen 16. syyskuuta. Kyseessä ei ole Blassin mukaan iPhone 7:n esittelyajankohta, vaan päivämäärä, jolloin uutuus saapuu myyntiin. Jos tieto pitää paikkaansa, järjestää Apple julkistustilaisuuden aivan lähitulevaisuudessa.

Todennäköisesti uutuus saapuu alussa myyntiin suurimmilla markkina-alueilla, kuten Yhdysvalloissa sekä Euroopan merkkittävimmissä maissa. Suomeen uusi iPhone 7 saattaa saapua viikon tai pari myöhemmin. Tähän viittaa muun muassa viimeisimmät tiedot siitä, että Applella on vaikeuksia saada tarpeeksi tiettyjä uutuuspuhelimensa komponentteja. Vaikeuksia tuntuu olevan esimerkiksi iPhone 7 Plussan huhutun kaksoiskameran kanssa, jonka saatavuus tulisi ainakin alussa olemaa rajallista. Lisäksi Apple on myös aikaisemmin tuonut uuden mallinsa jaksottain myyntiin eri markkina-alueilla.

Applelta odotetaan tulevan syksyn aikana jälleen kahta uutta puhelinta: 4,7 tuuman iPhone 7:ää sekä 5,5 tuuman iPhone 7 Plussaa. Tänä vuonna laitteista huhutaan kuitenkin löytyvän aikaisempaa enemmän eroja. Esimerkiksi iPhone 7 Plussan odotetaan sisältävän kaksi takakameraa, kun taas iPhone 7:ssä olisi perinteinen yhden kameran ratkaisu. On myös mahdollista, että iPhone 7 Plussaa on tehostettu kolmella gigatavulla RAM-käyttömuistia, kun iPhone 7:ssä tyydyttäisi kahteen gigatavuun.

Molempien huhutaan olevan rakenteeltaan pitkälti nykyisten mallien kaltaisia, mutta uusia värejä saatetaan lisätä valikoimaan. Lisäksi mukaan olisi tuotu vedenkestävyys. Edullisimman mallin odotetaan viimein sisältävän tallennustilaa 32 gigatavua 16 gigatavun sijaan. Jos tallennustilan osalta käytetään nykyistä ”laskukaavaa” tarkoittaisi tämä sitä, että muut vaihtoehdot olisivat 128 sekä 256 gigatavun versiot. Kaksikosta löytyy tottakai uusi ja entistäkin tehokkaampi A10-järjestelmäpiiri. Lisäksi kotipainike on mahdollisesti kapasitiivinen ja paineentunnista, aivan kuten puhelimien 3D Touch -näyttö.

iPhone 7 -mallisto hylkää mitä todennäköisimmin kokonaan 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Näin puhelimien ainoa liitäntä olisi Applen oma Lightning-portti. Apple ei olisi ensimmäinen, joka pudottaisi perinteisen kuulokeliitännän pois, sillä esimerkiksi Lenovon omistama Motorola jätti 3.5mm portin pois uudesta Moto Z -mallistostaan.

Tuleva iPhone 7 on siitä mielenkiintoinen malli Applen älypuhelinsarjassa, ettei se toisi mukanaan täysin uutta rakennetta, kuten yleensä niin sanotun s-mallin jälkeen on ollut tapana. Ensi vuoden osalta iPhoneen odotetaan sen sijaan merkittäviä ulkoisia muutoksia sekä muun muassa OLED-näyttöä. Mutta mennään eteenpäin vuosi kerrallaan ja katsotaan, mitä kaikkea uutta iPhone 7 ja iPhone 7 Plus lopulta lyövät pöytään.

1 kommentti

  1. Toivottavasti tuo tuplakameran ulkonema ei jää lopulliseksi ratkaisuksi, se on nimittäin ruma.

Kommentointi on suljettu!