Tällä kikalla Android 7.0 Nougat heti Nexus 5X-, 6- ja 6P-puhelimiin

VIRALLISEN päivityksen pitäisi olla jo saatavilla Nexus 5X:lle ja 6P:lle. Nexus 6:lle se saapuu tammikuussa: A sweet update to Nougat: Android 7.1.1

Eikö Nexus-puhelimesi tarjoa vielä päivitystä uuteen Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään, jonka virallisen version Google julkaisi muutama päivä sitten? Ei hätää, sillä hyvin yksinkertaisella ”kikalla” saat uuden Android-version puhelimeesi heti. Tämä onnistuu liittymällä Androidin Beta-ohjelmaan, jonka kautta pääsee kokeilemaan tulevia versiota Googlen mobiilialustasta. Juuri nyt jaossa on lopullinen versio Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmästä, joten voit huoletta liittää puhelimesi mukaan beta-ohjelmaan, asentaa uuden Android-version ja poistua beta-ohjelmasta niin halutessasi.

HUOM: Nexus 6:n Nougat-versio on vielä beta, joten älä poistu beta-ohjelmasta ennen valmiin version saapumista. Tiedät, että puhelimesi Android-versio ei ole enää beta, kun Ohjelmistoversio numero alkaa muilla kirjaimilla kuin NP. Versionumeron voi tarkistaa: Asetukset -> Tietoja puhelimesta.

Nyt esiteltävä kikka toimii seuraavilla puhelimilla: Nexus 5X, Nexus 6 ja Nexus 6P (HUOM: Nexus 6:n Nougat-versio on vielä beta, joten älä poistu beta-ohjelmasta ennen valmiin version saapumista). Siirry puhelimella tai tietokoneellasi osoitteeseen google.com/android/beta (lue sivun ohjeet, jos beta-ohjelma ei ole entuudestaan tuttu), kirjaudu sisään Google-tunnuksellasi, selaa alaspäin ja paina omistamasi puhelimen kohdalta ”Liitä laite ohjelmaan”. Tämän jälkeen navigoi puhelimella: Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Järjestelmäpäivitykset -> Tarkista päivitykset. Nyt puhelimesi pitäisi tarjoa sinulle Android 7.0 Nougat -päivitystä. Siitä vain päivitys latautumaan ja sen jälkeen asentumaan. Halutessasi voit päivityksen jälkeen poistaa Nexus 5X:n sekä Nexus 6P:n Android Beta -ohjelmasta, koska kyseiset mallit saavat niin sanotun valmiin version Nougat-päivityksestä. Nexus 6:n kohdalla tilanne on toinen, koska sille puskettu päivitys on edelleen beta. Ota siis huomioon, että jos jokin menee vikaan ja haluat poistua beta-ohjelmasta koko Nexus 6:n sisältö tuhoutuu. Puhelimen varmuuskopioiminen on siis järkevää ennen päivitystä jokaisen mallin kohdalla! Voit tarkistaa, onko puhelimessasi Nougatin virallinen versio: Asetukset -> Tietoja puhelimesta ja sielä Ohjelmistoversion numero. Jos ohjelmistoversio alkaa kirjaimilla NP, on kyseessä beta-versio. Lisäksi laitteen käynnistyksen yhteydessä puhelin ilmoittaa, että siinä on beta-versio Android 7.0 Nougat -alustasta.

Android 7.0 Nougat sisältää uuden JIT-kääntäjän, joka noupeuttaa laitteen käynnistymistä sekä sovelluksien asentamista. Mukana on myös uusi Vulkan-rajapinta, joka on suunnattu erityisesti pelikehittäjille. Käyttäjälle suoraan näkyviä uudistuksia ovat muun muassa kehittyneempi ilmoituskeskus, jaetun ruudun moniajo, mahdollisuus säätää järjestelmän tekstin kokoa ja ilmettä laajemmin sekä Data Saver, joka vähentää puhelimen datan kulutusta ja on suunnattu niille, joilla ei ole rajatonta datapakettia.

Google, Android Beta -ohjelma

4 kommenttia

 1. Nexus 6-sarjaan ei vieläkään saa virallista Nougattia vaan beta-version. 5X:stä en tiedä. Eli kannattaa vaan odotella vielä kunnes virallinen versio saapuu.

  1. Ainakin 6P:n saa jo lopullisen version käyttämällä artikkelissa mainittua kikkaa. Olen itse kokeillut.

   Siinä olet oikeassa, että Nexus 6:n kohdalla tarjolla näyttäisi olevan vielä beta-versio, koska Ohjelmistoversion numero alkaa kirjaimilla NP. Sen sijaan 6P:ssä versionumero alkaa NR-kirjaimilla.

   Pitääpä laittaa päivitys myös 5X:ään ja katsoa, onko siihen saatavilla virallinen Nougat.

  2. Mutta hyvä huomio lisäsin tuon artikkeliin, että Nexus 6:n osalta tarjolla on vielä beta-versio. Tämähän ei aiheuta ongelmia, kun vaan pitää laitteen mukana beta-ohjelmassa.

   Asenna päivitystä parhaillaan Nexus 5X:lle, joten pian nähdään, minkä version Google sille tarjoaa. Uskoisin, että valmiin.

 2. Voin vahvistaa, että myös Nexus 5X:lle Android Beta -ohjelman kautta saa virallisen ja valmiin version Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmästä. Ohjelmistoversion numero alkaa Nexus 6P:n tavoin kirjaimilla NR.

  Yhteenvetona siis Nexus 6P- ja Nexus 5X -käyttäjät saavat Nougatin lopullisen version. Nexus 6:lle on edelleen tarjolla beta. Tämä tarkoittaa, sitä, että laitetta ei kannata poistaa beta-ohjelmasta, sillä muuten koko puhelin tyhjennetään, kuten Android Beta -sivulla kerrotaa.

Kommentointi on suljettu!