Uudesta Nokia-peruspuhelimesta vuoti kuvia verkkoon

Yksinoikeuden mobiililaitteissa Nokian brändiin omistavalta kotimaiselta HMD global Oy:ltä odotetaan vielä kuluvan vuoden aikana useampaa Android-pohjaisia laitetta. Niihin liittyvistä huhuista voit lukea lisää täältä. Nyt vuorossa on peruspuhelin, joka kantaa mallinumeroa RM-1187 ja on juuri saanut sertifikaatin Kiinan televiranomaisilta. Sertifikaatti on myönnetty Microsoftille, mutta koska Microsoft on myynyt Nokialta aikanaan ostamansa peruspuhelinliiketoiminnan, saattaa kyseessä hyvin olla ensimmäinen HMD global Oy:n Nokia-nimeä kantava peruspuhelin.

Nokia RM-1187 perustuu tuttuun Nokia-aikaiseen muotoiluun ja sen etupuolella on 2,4 tuuman 320 x 240 pikselin kosketusnäyttö, jonka alla suurehkot näppäimet. Kooltaan laite on 118 x 50 x 13,5 millimetriä ja se painaa 82,6 grammaa. Värivaihtoehtoihin kuuluvat musta, valkoinen ja sininen.

Peruspuhelimen muita ominaisuuksia on Kiinasta tulevien tietojen mukaan 16 megatavua RAM-käyttömuistia, 16 megatavua muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa, etu- ja takakamerat ja kaksi SIM-korttipaikkaa.

Uutuus on selvästi suunnattu kehittyville markkinoille. Aika näyttää, milloin laite julkistetaan ja missä kaikkialla se nähdään myynnissä.

Phone Arena, Nokia feature phone code-named RM-1187 gets certified in China