Galaxy Note7:n akusta löytyi vika – kaikki myydyt laitteet vaihdetaan uusiin

Arvostelumenestykseksi maailmalla nousseen ja odotettua suuremman kysynnän asiakkaiden keskuudessa saaneen korealaisen Samsungin uuden Galaxy Note 7:n alku markkinoilla ei ole kuitenkaan ollut pelkää ruusuilla tanssimista. Maailmalla on nimittäin tullut ilmi tapauksia, joissa Samsungin uusi huippuluuri on räjähtänyt kesken latauksen. Kuvia räjähtäneistä puhelimista eri valmistajilta olemme nähneet aiemminkin, mutta Galaxy Note7:ssä ongelma on laajamittaisempi ja yhtiön kansainväliset asiakkaat voivat vaihtaa laitteensa uuteen tulevien viikkojen aikana. Suomen osalta tämä tarkoittaa sitä, ettei puhelinta nähdä kaupoissa 9. syyskuuta, vaan myyntiin tulo siirtyy jo toistamiseen, tällä kertaa ennalta määrittelemättömään ajankohtaan.

Samsung kertoo julkistamassaan tiedotteessaan saaneensa syyskuun 1. päivään mennessä 35 tapaukseen liittyvää ilmoitusta. Se kertoo ottavansa kaikki asiakkaiden ongelmatapaukset vakavasti ja tutkimuksien tuloksena Galaxy Note7:n akkusolusta on löydetty vika. Samsung tutkii asiaa parhaillaan laitetoimittajien kanssa, jotta vika saadaan korjattua.

Akkuvika tuo luonnollisesti ongelmia Galaxy Note7:n saatavuuteen markkinoilla ympäri maailman, sillä käytännössä myynti joudutaan lopettaa hetkeksi kokonaan. Puhelimia on nimittäin myyty jo ainakin miljoona sekä toimitettu markkinoille muutamia miljoonia. Vaikka kaikki eivät välttämättä sisällä viallista akkua (korealaisen uutisia toimittavan Yonhapin mukaan noin 0,1 prosenttia myydyistä puhelimista olisi viallisia), on Samsung päätynyt vaihtamaan jo kaikki markkinoilla olevat laitteet varmistaakseen tuotteidensa korkean laadun. Vaihto-operaatiosta tulee varsin massiivinen, mutta Samsung vakuuttaa, että tiiviillä yhteistyöllä kumppaneidensa kanssa puhelimien vaihdosta pyritään tekemään mahdollisimman saumatonta.