Uusi Samsung Gear S3 -älykello on luotu yhdessä sveitsiläisen kellosuunnittelijan kanssa

Elektroniikkajätti Samsung on esitellyt Berliinin IFA 2016 -messuilla uuden älykellon, jonka se kehuskelee vahvistavan yhtiön asemaa puettavan teknologian kategoriassa. Uutta Gear S3 -älykelloa Samsung kuvailee innovatiiviseksi tuotteeksi, jonka ajaton muotoilu on saanut vaikutteita edellisten sukupolvien huippukelloista. Uutuus saapuu myyntiin myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Suomessa kahtena eri versiona, jotka ovat urheilullisempi Frontier ja perinteisempi Classic. Samsungin lehdistötiedote antaa ymmärtää, että molempien suositushinta on 399 euroa.

Samsung Gear S3 rakentuu edeltäjäänsä aavistuksen suuremman 1,3 tuuman Circular Super AMOLED -kosketusnäytön ympärille, jonka tarkkuus on 360 x 360 pikseliä (278ppi) ja toimii hansikkaat kädessä. Se hyödyntää uutta Always On Display -teknologiaa, joka tarkoittaa sitä, että kellotaulu voidaan pitää esillä jatkuvasti täysin pimeän lepotila sijaan. Lisäksi näyttöä suojaa Corningin uuden sukupolven Gorilla Glass SR+ -lasi, joka minimoi kellotaulun rikkoontumiset sekä ehkäisee entistäkin paremmin naarmuuntumiselta.

Viemme puettavien laitteiden konseptia jälleen askeleen pidemmälle tarjoamalla innovatiivista tekniikkaa ja muotoilua, jotka sopivat käyttäjien ainutlaatuisiin elämätapoihin. Gear S3 ei ole pelkästään parempi älykello, se on entistä käytettävämpi ja tyylikkäämpi rannekello, jossa on älykkäitä toimintoja ja hienostuneen tyylikäs muotoilu”, toteaa Pohjoismaiden Tablets and Wearables -tuotepäällikkö Ardelan Sohrevardi.

Gear S3 Frontier ja Classic

Uuden älykellonsa suunnittelussa Samsungilla on ollut mukana sveitsiläinen kellosuunnittelija Yvan Arpan. Vapaa-aikaan ja urheiluun paremmin suunniteltu Frontier-malli sisältää yhden ominaisuuden, jota Classic-variantti ei tarjoa. Se on 4G-yhteys (Electronic SIM). Gear S3 Classicin muotoilu on puolestaan minimalistisempaa ja hienostuneempaa. Yleisesti Gear S3:n suunnittelussa on käytetty aikaa erityisesti yksityiskohtien hiomiseen, joilla pyritään tuomaan perinteisistä huippukelloista tuttua ”tunnelmaa”. Molemmat versiot ovat IP68-suojaluokiteltuja ja näin ollen vedenkestäviä.

Gear S3:n sisällä hyrrää gigahertsin tuplaydinsuoritin, jonka tukena on 768 megatavua käyttömuistia. Mukana on neljä gigatavua tallennustilaa, sisäänrakennettu GPS sekä Glonass, Bluetooth 4.2, WiFi, NFC, MST, sykemittari, valoisuuden tunnistin ja 380 milliampeeritunnin akku. Kokonaisuutta täydentävät kaiutin sekä mikrofoni.

Käyttöjärjestelmänä Samsung Gear S3:ssa toimii Tizen Wearable Platform 2.3.2, jota voidaan ohjata muun muassa pyörivällä kellokehällä. Samsung kehuu, että uutuudessa puheluihin ja ilmoituksiin voi vastata koskematta kellon näyttöön, joka helpottaa käyttöä esimerkiksi talvella kovilla pakkasilla. Mukana on SOS-toiminnallisuus, jonka avulla käyttäjä voi ilmoittaa hätätilanteessa muun muassa sijaintinsa vaikkapa perheenjäsenilleen.

Molemmat versiot ovat mitoiltaan 46 x 49 x 12,9 millimetriä. Frontier painaa 62 ja Classic 57 grammaa (ilman ranneketta). Molemmat ovat yhteensopivia 22 millimetrin rannekkeiden kanssa, joten personointimahdollisuuksia on käytännössä loputtomasti.

Gear S3 toimii Android-puhelimien kanssa. Vaatimuksena on, että laitteesta löytyy vähintään Android 4.4 -käyttöjärjestelmä sekä 1,5 gigatavua RAM-käyttömuistia. Akun valmistaja lupaa kestävän jopa 4-5 päivää, joka on selvästi useimpia kilpailijoita enemmän.