Huawei P9:n värivalikoima laajenee punaisella ja sinisellä variantilla

Vuoden 2016-2017 parhaaksi kuluttajaluokan älypuhelimeksi EISA:n toimesta hiljattain valitun Huawei P9:n värivalikoima Suomessa laajenee loppuvuoden aikana. Maailmallahan laite on jo saatavilla hyvinkin useassa eri värissä, mutta meille niistä on tähän asti rantautuneet ainoastaan harmaa sekä hopea. Suomen jälleenmyyjiltä ei löydy esimerkiksi kultaista tai pinkkiä P9:ää, joka varmasti harmittaa ainakin osaa asiakaskunnasta.

Nyt Huawei on kuitenkin esitellyt puhelimelleen kaksi täysin uutta väriä, jotka nähdään myös Suomessa. Loppuvuoden aikana kauppoihin saapuvat värivaihtoehdot ovat saaneet innoituksensa 1960-luvun pop-kulttuurista, kertoo Huawei. Uudet värit ovat erittäin näyttävä ja syvä punainen sekä harmahtavan tyylikäs sininen.

Huawei P9, sininen ja punainen

Huawei esitteli P9-lippulaivansa markkinoille toukokuussa. Sen vetonaulana toimii yhdessä Leican kanssa kehitetty kamerakokonaisuus, johon kuuluu kaksi 12 megapikselin kameraa: RGB- ja monokromisensori. Perinteisissä värikuvissa sensorien ottamat kuvat yhdistetään ja mustavalkokuvissa käytetään vain kameran monokromisensoria, kuten esimerkiksi Leica M-Monochrom -kamerassa. Koska mustavalkosensorissa ei ole värisuodatinta, kuviin tallentuu huomattavan suurempi määrä valoa, terävyyttä ja kontrastia.

P9:n muita ominaisuuksia ovat muun muassa 5,2 tuuman full hd -kosketusnäyttö, 64-bittinen Kirin 955 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 Marshmallow, jonka päällä lepää kiinalaisvalmistajan oma EMUI 4.1 -käyttöliittymä.