Tyylitelty Huawei Nova -puhelin Suomeen marraskuussa

Kiinalainen Huawei on esitellyt IFA 2016 -messuilla kokonaan uuden Nova-puhelinmalliston, joka on valmistajan omien sanojensa mukaan suunnattu tyylikkyyttä arvostaville älypuhelinten tehokäyttäjille. Se kattaa toistaiseksi kaksi mallia: Nova ja Nova Plus. Suomeen uutuuksista saapuu ainakin alussa ainoastaan Huawei Nova, joka nähdään kaupoissa marraskuun aikana 399 euron suositushinnalla.

Huawei tunnistaa, että markkinoilla on tarve dynaamiseen käyttöön suunnitelluille älypuhelimille”, toteaa Huawein Consumer Business Groupin toimitusjohtaja Richard Yu. ”Huawei Nova -perhe on suunniteltu näyttäviksi ja suorituskykyisiksi puhelimiksi palvelemaan uuden sukupolven käyttäjiä, joille älypuhelin on merkittävä työ- ja viestintäväline.

Uudessa Huawei Novassa keskiössä on muotoilu. Puhelimessa on panostettu ergonomiaan pyöristetyillä linjoilla sekä pitämällä laitteen koko maltillisena istuttamalla Novan etupuolelle viiden tuuman IPS-näyttö, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Virallisilta mitoiltaan Huawei Nova on 141,2 x 69,1 x 7,1 millimetriä ja se painaa 146 grammaa. Väreihin kuuluvat titanium grey -harmaa, mystic silver -hopea ja prestige gold -kulta.

Huawei Nova

Ominaisuuksien puolella kamera näyttelee tärkeää roolia uutuudessa. Huawei Novassa on 12 megapikselin takakamera f/2.2-optiikalla sekä 1,25 mikrometrin kokoisilla pikseleillä. Kiinalaisvalmistajan mukaan Novalla saa teräviä, selkeitä ja värikylläisiä kuvia, joka on osaltaan kameran erityisen pinnoitteen ansiota. Puhelimen kameran kehutaan suoriutuvat erittäin hyvin myös heikossa valaistuksessa. Videokuvauksen osalta Nova tukee 4K-tarkkuutta.

Etupuolella uutukaisessa on kahdeksan megapikselin kamera, jolla voi Huawein mukaan ottaa hyviä selfieitä missä tahansa valaistuksessa. Kamerasovelluksesta löytyy valmiina Beauty Makeup 2.0 ja Beautiful Skin 3.0 -toiminnot omakuvien ”kiillottamista” ja silottelua varten.

Puhelimen sisältä löytyy Qualcommin 14 nanometrin tekniikalla valmistettu Snapdragon 625 -siru (4 x A53@2.0 GHz + 4 x A53@2.0 GHz), kolme gigatavua RAM-käyttömuistia ja microSD-muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa 32 gigatavua. Huawei Novan muihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 4G LTE, A-GPS, Glonass, WiFi 802.11 b/g/n 2.4 GHz, Bluetooth 4.1, gyroskooppi ja taakse sijoitettu 3D-sormenjälkilukija. Ohjelmistopuolen hoitaa Android 6.0 Marshmallow yhdessä Huawein oman EMUI 4.1 -käyttöliittymän kanssa.

Novan akku on kapasiteetiltaan 3020 milliampeerituntia ja se on varustettu Smart Power 4.0:lla, joka pyrkii optimoimaan akkukeston. Puhelimen lataaminen hoituu uuden USB Type-C -portin kautta.

Huawei, Nova-tuotesivu