Asus ZenWatch 3: näyttävä älykello pyöreällä kellotaululla

Älykellot valtaavat kuluttajien ranteita ja niinpä Asus on lanseerannut IFA 2016 -messuilla seuraavan sukupolven älykellonsa, joka on yhtiön ensimmäinen pyöreän kellotaulun ympärille rakentuva kokonaisuus. ZenWatch 3 -nimeä totteleva kello on tyylikäs, kustomoitava, käyttää Android Wear -käyttöjärjestelmää ja toimii sekä Android- että iOS-puhelimien kanssa.

ZenWatch 3 pyrkii tuomaan perinteisistä luksuskelloista tutut elementit älykelloon ja onnistuu siinä ainakin kuvien perusteella äärimmäisen hyvin. Allekirjoittaneen silmään kyseessä on ehkä jopa markkinoiden toistaiseksi näyttävin älykello.

Kellon pyöreä runko rakentuu ruostumattomasta teräksestä (316L) ja yhdistyy laadukkaisiin rannekkeisiin, jotka luovat yhdessä miellyttävän ja näyttävän kokonaisuuden. ZenWatch 3 on ainoastaan 9,95 millimetriä paksu ja sen oikeasta sivusta löytyy kolme painiketta eniten käytettyihin toimintoihin. Kosketusnäyttö (AMOLED) on kooltaan 1,39 tuumaa, tarkkuudeltaan 400 x 400 pikseliä (287ppi), sitä ympäröi ruusukultainen kehys ja suojaa 2.5D Corning Gorilla -lasi. Älykellon värivaihtoehtoihin kuuluvat Silver-hopea, Gunmetal-harmaa sekä Rose Gold -ruusukulta.

Asus ZenWatch 3

Kellon sisältä löytyy Qualcommin uusi Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu älykelloihin ja kuluttaa 25 prosenttia vähemmän virtaa kuin Snapdragon 400 -siru. Uudessa piirissä on neljä ARM Cortex A7 -suoritinydintä sekä Adreno 304 -grafiikkaohjain. Käyttömuistia ZenWatch 3 tarjoaa 512 megatavua ja tallennustilaa neljä gigatavua. Muita ominaisuuksia ovat Bluetooth 4.1, WiFi ja 340 mAh:n akku, joka tukee HyperCharge-pikalatausta. Akkukestoksi valmistaja lupaa kellolleen kaksi päivää.

Android Wear -alustaan pohjautuvasta ZenWatch 3:sta löytyy valmiina yli 50 kellotaulua, joilla kustomoida älykello juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Lisää voi ladata Google Play -kaupasta sekä suunnitella itse älypuhelimellaan FaceDesigner-sovelluksella.

Asus ei vielä paljastanut, milloin ja mihin hintaan uusi kello nähdään kaupoissa.