Apple päivitti älykellonsa: Apple Watch Series 2 – GPS ja vedenkestävä

Julkistaessaan uudet iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimet esitteli Apple tällä viikolla myös toisen sukupolven älykellonsa, jota se kutsuu nimellä Apple Watch Series 2. Se säilyttää alkuperäisen Apple Watch -kellon muodon ja rakenteen, mutta tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, jotka tekevät laitteesta itsenäisemmän sekä parantavat erityisesti kellon urheiluominaisuuksia.

Uusi, toisen sukupolven Apple Watch tulee markkinoille kahtena eri kokovaihtoehtona: 42 ja 38mm. Materiaaleina ovat tutut alumiini ja ruostumaton teräs, joiden rinnalle uutena vaihtoehtona on tuotu mukaan keraaminen variantti. Se korvaa samalla kultaisen version, joka ei kuulu Apple Watch Series 2:n valikoimaan.

Rakenteen osalta tärkein muutos on tapahtunut siinä, että Apple Watch Series 2 on täysin vedenkestävä, kun edellinen sukupolvi on virallisesti vain roiskesuojattu. Applen uusi kello kestää upotuksen 50 metriin asti, joten sen kanssa voi treenata esimerkiksi uidessa. Vedenkestävyyden osalta yhtiö kertoo suunnitelleensa kaiuttimen kokonaan uudelleen, koska sitä ei voitu eristää vedeltä. Niinpä kaiutin päästää vettä sisäänsä ja puskee sen ulos ääniaaltojen avulla.

apple watch series 2

Vedenkestävyyden lisäksi urheiluominaisuuksia parantaa sisäänrakennettu GPS-siru. Sen ansiosta puhelimen voi jättää esimerkiksi juoksulenkin ajaksi kotiin ja synkronoida tiedot (matka, nopeus, reitti jne.) urheilusuorituksen jälkeen iPhoneen. Applen mukaan GPS-signaali löytyy heti, joten urheilemaan lähtiessä sitä ei tarvitse odotella.

Apple Watch Series 2 -älykelloa vauhdittaa uusi S2-järjestelmäpiiri, jossa on kaksi suoritinydintä. Edelliseen S1-siruun nähden sen prosessori on 50 prosenttia ja grafiikkaohjain 2x nopeampi. Tämä yhdistettynä uuteen watchOS 3.0:aan tekee kellosta entistäkin suorituskykyisemmän ja miellyttävämmän käyttää. watchOS 3.0 sisältää muun muassa mahdollisuuden ajaa sovelluksia taustalla, tarjoaa uuden rauhoittumiseen tarkoitetun hengitys-appin sekä mahdollisuuden jakaa omia aktiivisuustietoja muiden kanssa kilpailumielessä.

apple watch series 2, keraaminen

Kosketusnäyttö on kokenut myös uudistuksia. Toisen sukupolven OLED-Retina-näyttö tukee Force Touch -teknologiaa ja on 2x kirkkaampi (1000 cd/m2) kuin alkuperäisen Apple Watch -kellon näyttö. Kyseessä on Applen kirkkain näyttö kuin missään yhtiön aikaisemmassa tuotteessa. Alumiinisessa versiossa näyttöä suojaa Ion-X-lasi, kun ruostumattomasta teräksestä ja keraamista valmistetuissa versioissa ruudun suojana on safiirilasi. Näytön tarkkuudet ovat pysyneet muuttumattomina: 272 x 340 (38mm) ja 312 x 390 (42mm) pikseliä.

Apple Watch Series 2 -kellon muita ominaisuuksia ovat WiFi 802.11b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.0, sykemittari, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi ja ympäristön valoisuuden tunnistin. Akkukestoksi luvataan ”normaalissa” käytössä 18 tuntia.

apple watch series 2, Nike+

Applen uuden älykellon ennakkotilaukset ovat jo käynnissä. Se saapuu myyntiin 16. syyskuuta. Edullisimmillaan sellaisen saa itselleen 449 eurolla (alumiininen, 38mm versio), kun keraamisen Apple Watch Series 2 Editionin hinta nousee 1479 (38mm) ja 1529 (42mm) euroon. Lisäksi markkinoilla nähdään myöhemmin erityinen Apple Watch Series 2 Nike+ -variantti, jonka hinta alkaa myös 449 eurosta.

Toisen sukupolven kellon ohella myynnissä säilyy myös alkuperäinen Apple Watch, jonka alkaen hinta on 349 euroa. Uuden Apple Watch Series 1 -nimen saanut kello on päivitetty samalla tuplaytimellisellä järjestelmäpiirillä, joka löytyy Series 2 -mallin sisältä.

Apple, Apple Watch Series 2 -tuotesivu

1 kommentti

  1. It’s remarkable to go to see this website and reading the views of all colleagues about this paragraph, while I am also zealous
    of getting experience.

Kommentointi on suljettu!