LG V20: Android Nougat, kaksi näyttöä ja kaksi takakameraa

Korealainen LG on päivittänyt noin vuosi sitten esittelemänsä V10-puhelimensa julkistamalla markkinoille seuraajan, joka on LG V20. Se uudistaa LG:n premium-puhelimen sekä ulkoisesti että sisäisesti, pyrkien tarjoamaan markkinoiden parhaan video- ja audio-kokemuksen. Kyseessä on samalla ensimmäinen virallisesti julkistettu puhelin, josta löytyy valmiina Googlen uusin Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä (päällä LG:n oma UX 5.0+ -käyttöliittymä). Uutuus saapuu Koreassa myyntiin syyskuun aikana, jonka jälkeen se hiljalleen leviää muille markkina-alueille. Alkuperäinen V10 saapui Suomeen lähes neljä kuukautta julkistuksen jälkeen, joten aika näyttää, kauanko V20:tä joudutaan tänne Pohjolaan odottamaan.

Uudesta V20:stä löytyy edeltäjän tavoin 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäyttö, joka perustuu IPS-teknologiaan. Kuten alkuperäisessäkin mallissa, on päänäytön oikeassa yläkulmassa toinen näyttö, jonka kirkkautta on parannettu 50 prosentilla ja käyttökokemusta kehitetty käyttämällä suurempaa kirjasinkokoa. Paneeli on kooltaan 2,1 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1040 x 160 pikseliä. Toisen näytön ideana on mahdollistaa saapuneiden ilmoituksien nopea tarkastaminen sekä tuoda suosituimmat sovellukset näkyville pikakuvakkeina, jolloin ne ovat jatkuvasti käyttäjän ulottuvilla.

LG V20, colors

Puhelimen sisällä LG on upottanut Snapdragon 820 -sirun, neljä gigatavua käyttömuistia, 64 gigatavua tallennustilaa (microSD-muistikorttipaikka) ja käyttäjän vaihdettavissa olevan 3200 mAh:n akun. Yhteysominaisuuksiin kuuluvat 4G LTE cat12 (600 Mbps), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 ja NFC. V20:ssä on USB Type-C -portti ja laite tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

LG V20:n taakse korealaisvalmistaja on istuttanut sormenjälkilukijan sekä kaksi kameraa: 16 megapikseliä, f/1.8, OIS, 75-astetta ja 8 megapikseliä, f/2.4, laajakulmainen 135-asteen linssi. Laitteessa on äärimmäisen nopea kolme teknologiaa yhdistävä (Laser Detection AF, Phase Detection AF ja Contrast AF) Hybrid Auto Focus -tarkennus, joka on käytettävissä still-kuvien lisäksi videotallennuksessa. Puhelimen etupuolelta löytyy laajakulmainen (120-astetta) viiden megapikselin f/1.9-optiikalla varustettu kamera, joka yhdessä Auto Shot -toiminnon kanssa tallentaa näyttäviä selfie-kuvia ilman laukaisimen painallusta, kun kohde on valmis ja hymyilee.

LG V20

Videokuvauksen osalta V20 tarjoaa käyttäjälleen laajat manuaaliset säätömahdollisuudet, jotka se esitteli aikanaan V10:ssä. Ääni tallentuu videoihin laadukkaasti (24-bit / 48 kHz Linear Pulse Code Modulation) ja puhelin osaa muun muassa aktiivisesti vähentää taustamelua.

Äänimaailmaan on yleisesti panostettu V20:ssä. Se on valmistajan mukaan maailman ensimmäinen älypuhelin, joka sisältää 32-bit Hi-Fi Quad DAC -muuntimen ESS Technology -teknologialla höystettynä. Lisäksi V20 tukee laadukkaita FLAC-, DSD-, AIFF– ja ALAC-formaatteja. Näin puhelin pystyy tarjoamaan erittäin laadukkaan kuuntelukokemuksen.

Rakenteen osalta V20 on kasattu laadukkaista materiaaleista. Sen takaosaa suojaa muun muassa ilmailuteollisuudessa käytetty AL6013-metalli, kun ylä- ja alaosiin on laitettu silikonisuojat (Si-PC). Tässäkään LG ei ole mennyt sieltä mistä aita on matalin, vaan valinnut silikoniksi materiaalin, jota käytetään muun muassa pyöräilykypärissä. Se vähentää tärähdyksiä 20 prosentilla perinteisiin materiaaleihin nähden.

Kooltaan LG V20 on 159,7 x 78,1 x 7,6 millimertriä. Sen värivaihtoehtoihin kuuluvat titaani, hopea ja pinkki.

LG, LG TAKES THE MULTIMEDIA MOBILE EXPERIENCE TO THE NEXT LEVEL WITH V20