Huawei avasi tutkimuskeskuksen Tampereelle – painopiste mobiiliteknologiassa

Älypuhelinmarkkinoilla kovassa nosteessa oleva Huawei jatkaa panostustaan Suomeen investoimalla Tampereelle. Kiinalaisyhtiö avasi nimittäin tällä viikolla (12.9) Tampereelle uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön, jonka painopiste on kuluttajatuotteiden audio- ja kuvantamisteknologiassa. Tampereen uusi yksikkö on osa laajempaa mobiililaiteteknologiaan keskittyvää tutkimus- ja tuotekehityskokonaisuutta.

Tampereella oli saatavilla runsaasti korkeasti koulutettua ja ammattitaitoista työvoimaa sopivilta tutkimusaloilta. He kehittävät kameraratkaisuja sekä kuvantamisen ja audion algoritmejä erilaisiin kulutuselektroniikkatuotteisiin”, sanoo Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen johtaja Mikko Terho.

Huawei avasi ensimmäisen tutkimuskeskuksensa Suomeen jo vuonna 2012. Tuolloin vihittiin käyttöön Helsingin yksikkö, jonne Huawei etsii parhaillaan uusia osaajia.

Nyt avattu uusi tutkimusyksikkö tekee tutkimusyhteistyötä Tampereen yliopistojen kanssa. Tässä vaiheessa Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kampuksella sijaitsevalle Kampusareenalle on rekrytoitu jo neljäkymmentä henkilöä, ja keskukseen rekrytoidaan yhä lisää henkilökuntaa.

Huawei kasvaa Suomessa kovaa vauhtia ja on muutamassa vuodessa noussut maamme suurimpien yrityksien joukkoon. Yhtiö kuvaa kasvuvauhtiaan ICT-alalla huimaksi, sillä viime vuonna se kasvoi peräti 183 prosenttia. Tällä hetkellä kiinalaisvalmistaja työllistää Suomessa yli 240 henkilöä.

Tampere on luonnollisesti innoissaan Huawein kaltaisen yrityksen saapumisesta kaupunkiin: ”Huawei on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkäjänteistä työtä uusien ulkomaalaisten investointien saaminen Tampereelle vaatii. Lähes viiden vuoden työ kantaa nyt hedelmää”, sanoo Tampereen kaupungin kehitysjohtaja Kari Kankaala ja jatkaa ”Se, että Huawein kaltainen globaali toimija valitsee tutkimusyksikkönsä sijainniksi Tampereen, on jo itsessään hieno viesti muille toimijoille ja vahvistaa seutua kokonaisuutena.

Tampereen tutkimuskeskus on perustettu yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Tampereen kaupungin sekä Invest in Finlandin kanssa.