Moto Z Play: modulaarinen älypuhelin pitkällä akkukestolla

Kiinalaisen Lenovon omistukseen kuuluva Motorola esitteli muutamia viikkoja sitten edullisemman version nykyisestä Moto Z -lippulaivastaan, jonka se julkisti kesäkuussa. Moto Z Play on esikuvansa tavoin modulaarinen älypuhelin ja tukee laitteen taakse kiinnittyviä Moto Mods -lisäosia, joilla voi paitsi kustomoida puhelinta niin lisätä siihen uusia ominaisuuksia. Tarjolla on muun muassa JBL SoundBoost -kaiuttimet, Insta-Share Projector -projektori sekä Hasselblad True Zoom -kamera, joka tuo 299 euron suositushinnallaan Moto Z Play -puhelimeen 10x optisen zoomin ja Xenon-salaman.

Moto Z Play on siitä ainutlaatuinen puhelin, että siinä on pidempi akkukesto kuin missään aikaisemmassa Motorolan puhelimessa. Motorola itse puhuu jopa huimasta 50 tunnin akkukestosta, eli laitteella pitäisi selvitä niin sanotussa normaalissa käytössä helposti kaksi päivää yhdellä latauksella. Siinä missä Moto Z:ssa on 2600 milliampeeritunnin akku on Play-variantissa selvästi tehokkaampi 3510 mAh:n akku. Puheli tukee Motorolan TurboPower-pikalatausta, jolla puhelimeen saadaan käyttöaikaa 9 tunnin verran 15 minuutin latauksella.

hasselblad, Moto Z Play

Uutuus rakentuu 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytön ja Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän ympärille. Puhelimen sydämenä on Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri (2 GHz Octa-Core CPU) ja sen tukena on kolme gigatavua käyttömuistia. Muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa löytyy 32 gigatavua.

Puhelimen takana on 16 megapikselin f/2.0-optiikalla, laser-tarkennuksella 1.3 mikrometrin kokoisilla pikseleillä ja LED-kaksoissalamalla varustettu kamera. Puhelin tukee 4K-videokuvausta. Edessä on viiden megapikselin f/2.2-aukolla sekä 85 asteen laajakulmaobjektiivilla varustettu kamera. Myös selfie-kuvia varten on kuvausvalo, eli etupaneelista löytyy oma salama.

Moto Z Playn muita keskeisiä ominaisuuksia ovat laitteen vedeltä suojaava nano-peite, sormenjälkilukija, 4G LTE, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS, WiFi 802.11 a/b/g/n 2.4 GHz + 5 GHz ja USB Type-C -portti. Lisäksi mukana on esikuvasta puuttuva 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Kooltaan Moto Z Play on 156,4 x 76,4 x 6,99 millimetriä ja se painaa 165 grammaa. Puhelimessa on metallinen reunus ja muovista rakentuva takaosa. Muotokieli on tuttua Moto Z -lippulaivasta. Värivaihtoehtoihin kuuluvat Black/Silver/Black Slate- ja White/Fine Gold/Sugar White -kompinaatiot.

Moto Z Play saapuu Euroopassa myyntiin syyskuun aikana. Sen suositushinta on 499 euroa.