Huawein ja Leican yhteistyö tiivistyy

Kiinalainen Huawei panostaa kamerateknologiaan. Yhtiö nimittäin tiivistää yhteistyötään kamera-alan pioneerin, Leican, kanssa. Huawei ja Leica kertoivat eilen virallisella lehdistötiedotteella perustaneensa uuden yhteisen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen, Max Berek Innovation Labin.

Yrityksien yhteistyö on lähtenyt liikkeelle nopealla vauhdilla. Huawei ja Leica julkistivat seitsemän kuukautta sitten aloittaneensa stategisen yhteistyön, jonka tuloksena syntyivät Huawei P9- ja P9 Plus -puhelimet. Kyseisissä malleissa hyödynnetään Leican ohjelmisto-osaamista sekä kaksoiskamerateknologiaa (RGB-sensori ja mustavalkosensori). Nyt julkistetun yhteistyön myötä lienee selvää, että P9-mallit saavat jatkoa uusien puhelimien muodossa, joiden kamerakehityksessä Leica on ollut mukana.

Tulevaisuudessa yli 90 prosenttia dataliikenteestä on kuvaa ja videota”, sanoo Huawein perustaja Ren Zhengfei. ”Max Berek Innovation Lab mahdollistaa vieläkin tiiviimpään yhteistyöhön Leican kanssa ja kuvaamisen sekä videokuvaamisen laadun jatkuvan kehityksen. Tämän tuloksena pystymme tuottamaan mullistavia innovaatioita älypuhelinten kameroihin sekä sitä kautta parantamaan tuottamaamme arvoa asiakkaille.

Uusi laboratorio sijoittuu Leican pääkonttorin yhteyteen, Wetzlariin, Saksaan ja pyrkii parantamaan kuvantamisen laatua keskittymällä optiikan ja ohjelmistojen kehitykseen. Osa keskuksen voimavaroista laitetaan myös tietokonekuvantamiseen sekä virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden tarjoamien mahdollisuuksien tutkimiseen.

Laboratorio perustuu Huawein perustajan Ren Zhengfein sekä Leica Camera AG:n enemmistösijoittajan ja advisory boardin puheenjohtajan Dr Andreas Kaufmannin yhteisiin visioihin alojen tulevaisuudesta.

Huawei ja Leica eivät vain jaa valtavaa innovaatiopohjaa ja vuosien tutkimuskokemusta, vaan molemmilla on myös intohimo nostaa laatustandardeja. Max Berek Innovation Lab tarjoaa meille historiallisen mahdollisuuden yhdistää voimavaramme ja luoda toimialoja muuttavia uusia keksintöjä”, sanoo Markus Limberger, Leica Camera AG:n Chief Operating Officer ja Max Berek Innovation Labin johtaja.