Googlelta julkistustilaisuus 4. lokakuuta – tulossa Pixel X- ja Pixel XL -puhelimet?

Android 7.0 Nougat on täällä, mutta missä ovat Nexus-puhelimet? Viimeisten vuosien aikana Google on esitellyt valmiin version mobiilialustansa seuraavasta versiosta uuden Nexus-puhelimen kanssa. Näin toimittiin esimerkiksi viime vuonna, kun Android 6.0 Marhsmallow julkistettiin Nexus 6P– ja Nexus 5X -puhelimien kera. Tänä vuonna näin ei tapahtunut, vaan uusi Android Nougat julkaistiin markkinoille ilman uusia ”Google-puhelimia”.

Ilman ”Google-puhelimia” emme tule mitä ilmeisimmin kuitenkaan jäämään, sillä Google on tänään lähettänyt kutsuja julkistustilaisuuteen, joka pidetään 4. lokakuuta. Tarkkoja tietoja tapahtuman sisällöstä ei ole kerrottu, mutta Googlen julkaisema video (löytyy jutun lopusta) ja madeby.google-sivusto viittaavat vahvasti siihen, että tilaisuuden painopiste on uusissa puhelimissa. Android Policen saamien tietojen mukaan tilaisuudessa nähdään kaksi uutta puhelinta.

Tietojen mukaan Google on siirtymässä pois Nexus-brändistä. Niinpä tulevat puhelimet kantavat tietoje mukaan nimiä Pixel X ja Pixel XL, joissa on 5 ja 5,5 tuuman kosketusnäytöt. Puhelimet valmistaa alustavien tietojen mukaan taiwanilainen HTC, joka vastasi ensimmäisen kuluttajamarkkinoille suunnatun Android-puhelimen valmistamisesta, eli T-Mobile G1:stä. Huhujen mukaan molemmissa saattaa olla metallinen rakenne.

Itse Android-käyttöjärjestelmä täytti juuri kahdeksan vuotta. Asiasta julkaisi twiitin muun muassa Androidin ja Chromen kehityksessä mukana oleva Hiroshi Lockheimer. Herran mukaan asiasta saatetaan kuulla lisää 4. lokakuuta.

Android Centralin saamien tietojen mukaan Pixel-puhelimet tullaan julkaisemaan erityisversiolla Android 7.0 Nougat -järjestelmästä. Toistaiseksi on hieman epäselvää, mitä tämä tarkoittaa käytännössä, mutta ilmeisesti puhelimet eivät tule niin sanotulla puhtaalla versiolla Androidista. Kiusoittelusivulla ja videolla Googlen hakupalkki muuttuu hitaasti puhelimen muotoon, joka voisi ehkä viitata entistäkin syvempään Google-haun integrointiin Pixel-puhelimissa.

google_nexus_sailfish_2016_feature

Olemme jo aikaisemmin julkaisseet kuvia ja tietoja, joissa väitetysti esiintyy Googlen tulevista puhelimista toinen. Tuolloin laitteiden nimiksi huhuttiin Nexus M1 ja Nexus S1. Siinä mielessä kyseisten laitteiden tiedot täsmäävät Pixel X- ja Pixel XL -mallien kanssa, että S1:ssä on 5 ja M1:ssä 5,5 tuuman näyttö. Lokakuun alku näyttää, onko aikaisemmin vuodetuissa kuvissa perää ja muistuttavatko uutuudet niitä. yllä nähdään kuva S1:stä, joka saattaa olla tulevan Pixel X – puhelimen prototyyppi.

The Verge, Google will announce its next smartphone on October 4th