MobiiliBlogin videolla: testissä suomea ymmärtävä Applen Siri-ääniopas

Kesä meni, mutta yhtään videota MobiiliBlogiin ei tullut. Niitä on pyydetty todella paljon YouTuben puolella MobiiliBlogin kanavalla (käy tilaamassa!). Allekirjoittaneelle videoiden tekeminen on kuitenkin harrastus, kuten tämä blogikin. Jos ei ole inspiraatiota tehdä videota, niin en ala niitä väkisinkään vääntämään, koska silloin ei ainakaan synny hyvää jälkeä. Haluan, että tämä juttu on mukavaa. Mutta se siitä. Nyt olisi viimein uuden videon vuoro, jonka aiheena on Applen Siri-ääniopasta, joka sai tuen suomenkielelle alkuvuodesta. Uudessa iOS 10:ssä Siri tuntuu toimiva entistäkin paremmin kotimaisella kielellä, joten päätin esitellä hieman sen toimintaa, koska monelle iPhone-käyttäjällekin Siri saattaa olla edelleen hieman etäinen eikä sitä tästä syystä tule hyödynnettyä.

Video on vain pintaraapaisu siihen, mitä kaikkea Siri pystyy tekemään. Sillä pysyy suorittamaan laajan kirjon erilaisia tehtäviä ja kysyä tietenkin käytännössä mitä vain. Videolla esittelen muun muassa miten siriltä hoituu sovelluksien avaaminen, viestien lähettäminen, herätyksen asettaminen ja kuvien etsiminen tietyltä aikajaksolta. Loput selviää videolta, jonka löydätte alta.

Sirin voi aktivoida päälle iPhonen asetuksista: Asetukset -> Siri. Vanhemmilla laitteilla ”Hei Siri” -komento toimii ainoastaan, kun laite on latauksessa. Sirin voi käynnistää myös pitkällä painalluksella kotipainikkeeseen.