Samsung A8 (2016) julki 5,7 tuuman näytöllä

Korealainen Samsung on esitellyt kotimarkkinoilleen toisen sukupolven Samsung A8 -älypuhelimen, jonka ennakkotilaukset ovat käynnistyneet tänään. Toistaiseksi laite suuntautuu Etelä-Korean markkinoille ja tietoa siitä, saapuuko laite esimerkiksi Eurooppaa, ei tässä vaiheessa ole. Hintaa uutuudella on 649 000 Etelä-Korean wonia, joka suoraan muunnettuna on noin 520 euroa.

Mitä kuluttaja sitten reilulla 500 eurolla saa? Pyöreälinjaisen Android 6.0.1 Marshmallow -pohjaisen älypuhelimen, jossa on metallinen rakenne. Itse asiassa tämän vuoden versio muistuttaakin ulkoisesti erittäin paljon edeltäjäänsä. Laitteen värivaihtoehtoina ovat harmaa, sininen ja pinkki Mitoiltaan Samsung A8 (2016) on 156,6 × 76,8 × 7,2 on millimetriä ja se painaa 182 grammaa.

Puhelimen ohjelmistoa hallitaan 5,7 Super AMOLED -kosketusnäytöltä, jonka resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä, jossa on Always On -ominaisuus. Se näyttää jatkuvasti tietoja näytöllä, jolloin koko ruutua ei tarvitse aktivoida, kun haluaa nähdä onko puhelimeen saapunut esimerkiksi ilmoituksia.

Samsung A8:n (2016) sisältä löytyy korealaisvalmistajan omaa käsialaa oleva 64-bittinen Exynos 7420 -järjestelmäpiiri (Quad 2.1GHz + Quad 1.5GHz) ja kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Yhteysominaisuuksiin kuuluvat 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2 LE, GPS, GLONASS ja NFC.

Laitteen takana on 16 megapikselin kamera f/1.9-aukolla ja edessä kahdeksan megapikselin kamera vastaavalla f/1.9-aukolla.

Uuden sukupolven Samsung A8 -älypuhelimen muita ominaisuuksia ovat 32 gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-korttipaikka ja Samsung Pay -maksupalvelua tukeva sormenjälkilukija. Puhelimen akku on kapasiteetiltaan 3300 milliampeerituntia.