Googlen huomenna julkistettavat Pixel- ja Pixel XL -puhelimet uudessa vuodossa

Ohjelmistojätti Google järjestää huomenna tilaisuuden, jossa yhtiö esittelee lähes täydellä varmuudella uudet Pixel– ja Pixel XL -puhelimet. Laitteista on huhuttu jo tovin ja olemme julkaisseet niistä muun muassa livekuvia elokuun aikana.

Tuore vuoto tulee verkkokauppa Carphone Warehousen kautta, joka on julkaissut ennen aikojaan virallisia pressikuvia tulevista laitteista. Sittemmin kuvat on vedetty sivulta pois.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana nyt nähtävissä kuvissa pitäisin sitä, ettei laitteissa näy minkäänlaista tietoa niiden valmistajasta. Muutenkin Pixel-puhelimia markkinoidaan vahvasti Googlen brändillä, kuten yllä olevasta kuvastakin nähdään. Aikaisempien huhujen mukaan laitteet valmistaisi taiwanilainen HTC, joka vastasi myös markkinoiden ensimmäisestä Android-puhelimesta, eli T-Mobile G1:stä.

google_pixel_2

Vuodettujen tietojen mukaan Pixel-versio perustuu Snapdragon 821 -järjestelmäpiiriin, neljään gigatavuun käyttömuistia ja on saatavilla 32 tai 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustettuna. Pixelin näyttö on viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä. Laitteen takana on 12 ja edessä kahdeksan megapikselin kamera. Akku on kapasiteetiltaan 2770 milliampeerituntia.

Jos viiden tuuman näyttö tuntuu omaan käyttöön liian pieneltä, tarjoaa Google laitteesta myös suuremman XL-variantin. Pixel XL perustunee lienee hyvin pitkälti samaan teknologiaan pikkuveljensä kanssa, mutta tarjoaa tosiaan suuremman 5,5 tuuman näytön, jonka resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä. Akku on totta kai myös tehokkaampi ja tässä tapauksessa puhelimeen on saatu 3450 mAh:n akku.

google_pixel_1

Molemmissa malleissa on USB Type-C -portti ja ne tukeva pikalatausta.

Kooltaan Pixel on 143,8 x 69,5 x 8,6 millimetriä ja se painaa 143 grammaa. Suurempi Pixel XL on mitoiltaan 154,7 x 75,7 x 8,6 millimetriä ja painaa 168 grammaa. Kuvien perusteella laitteissa on metallinen rakenne ja takana yksi kolmasosa alueesta on peitetty mielenkiintoisella peilimäisellä pinnalla. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija.

Phone Arena, Final Google Pixel and Google Pixel XL specs are posted by Carphone Warehouse