Syyskuun myydyimmät puhelimet: Android-hallitsi, iPhone 7:n kärsi saatavuusongelmista

Suomessa siirrytään kovaa vauhtia kohti talvea. Lokakuu pyörähti käyntiin jo muutama päivä sitten ja kotimaiset operaattorit ovat perinteikkääseen tapaansa julkaisseet myyntilukuja edellisen kuukauden osalta, tällä kerta siis syyskuulta. Tämänkertaiset TOP-listat ovat siitä mielenkiintoista seurattavaa, sillä Applen uuden sukupolven iPhone 7- ja iPhone 7 Plus -puhelimet saapuivat myyntiin 16. syyskuuta. Saivatko uutuudet kuluttajat liikkeelle ja ehtivätkö Applen yhdeksännen sukupolven iPhonet nousemaan myyntilistoille?

Markkinoille saapui uuden iPhonen lisäksi myös toinen erittäin mielenkiintoinen uutuus, eli Huawei Honor 8. Laite saapui oikeastaan myyntiin Suomessa jo elokuun lopussa. Koska puhelin rantautui myyntiin kuitenkin aivan elokuun lopussa, ei se ehtinyt vielä elokuun myyntilistoille. Niinpä nyt nähdään, miten suositun Honor 7:n seuraaja pärjäsi kotimaisten operaattoreiden myyntilistoilla.

Uusi iPhone 7 nousi myydyimmäksi puhelimeksi ainoastaan Soneralla. Elisalla tyytyminen oli kuudenteen ja DNA:lla kymmenenteen sijaan. Kaikki operaattorit valittelivat iPhone 7:n heikkoa saatavuutta. Erityisen huono saatavuus oli iPhone 7 Plus -mallin osalta. Applen tilanne myyntilistoille on kuitenkin muuttunut, sillä valmistajan malliston on laajentunut ja esimerkiksi Soneralla kymmenen myydyimmän joukkoon mahtui neljä Applen puhelinta. Enää myynti ei ole yhden mallin varassa, kuten muutama vuosi sitten, vaan nyt myynti jakautuu useammalle mallille.

Applen uudet iPhone -mallit on totuttu näkemään listan kärjessä pian niiden julkistamisen jälkeen. Tälläkin kerralla iPhone 7 olisi varmuudella sijoittunut kolmen myydyimmän puhelimen joukkoon, jos kysyntä ja saatavuus olisivat kohdanneet paremmin”, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Huawein Honor 8 -malli pärjäsi listoilla hyvin. Mallia on markkinoitu Suomessa erittäin agressiivisesti ja se olikin jokaisella operaattorilla kolmen kärjessä. Hyvää myyntiään jatkoi myös kestosuosikki, Samsung Galaxy J5.

Myytävistä puhelimista tällä hetkellä noin neljä laitetta viidestä on Android-malleja. Tämä näkyy vahvasti myös DNA:n verkossa käytettävien puhelimien tilastossa, jossa Android-puhelimet edustavat lähes 40 prosenttia kaikista puhelimista”, DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko kertoo.

Microsoft on kadonnut operaattoreiden myydyimpien puhelimien joukosta käytännössä kokonaan. Ainoastaan Elisan listalta löytyy yksi Windows-puhelin, joka on sijalla 13. oleva Lumia 550. Viimeisimpien uutisten mukaan Microsoft on vetäytymässä älypuhelimien kuluttajamarkkinoilta, joka tulee varmasti kartoittamaan viimeisetkin asiakkaat Windows 10 Mobilen ympäriltä.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016:

 1. Samsung Galaxy J5 (2016)
 2. Huawei Honor 8
 3. Huawei Honor 7 Lite
 4. Huawei Honor 7
 5. Apple iPhone SE
 6. Huawei P8 Lite
 7. Samsung Galaxy A3 (2016)
 8. Samsung Galaxy J5
 9. Apple iPhone 6s
 10. Apple iPhone 7

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016:

 1. OnePlus 3
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Huawei Honor 8
 4. Huawei Honor 7 Lite
 5. Huawei P8 Lite
 6. Apple iPhone 7
 7. Apple iPhone 5s
 8. Huawei Honor 7
 9. Apple iPhone 6s
 10. Samsung Galaxy A3
 11. Nokia 215
 12. Apple iPhone SE
 13. Microsoft Lumia 550
 14. Nokia 108
 15. Samsung Galaxy S7 Edge

Soneran myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016:

 1. Iphone 7
 2. Honor 8
 3. Samsung Galaxy J5
 4. Honor 7 Lite
 5. Iphone 6S
 6. Huawei P8 Lite
 7. Iphone SE
 8. Samsung Galaxy S7
 9. Iphone 5S
 10. Samsung A3