Nokian D1C Android-puhelimesta valui lisää tietoa verkkoon

Syys-lokakuun vaihteessa tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien suorituskykyä mittaavan Geekbenchin tietokantaan ilmestyi Nokia D1C -koodinimeä kantava Android-puhelin. Tuolloin paljastui, että laitteessa on Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri ja kolme gigatavua käyttömuistia. Samalla selvisi, että D1C pohjautuisi Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmään.

Nyt tuleva Nokian älypuhelin on ilmestynyt AnTuTu:n tietokantaan. AnTuTu on myös sovellus, joka mittaa laitteiden suorituskykyä ja niinpä sen myötä on paljastunut uusia tietoja D1C:n teknisistä ominaisuuksista.

AnTuTu:n kautta vahvistuu, että Nokia D1C perustuu Snapdragon 430 -siruun ja Adreno 505 -grafiikkaohjaimeen. Näytön koko pysyy edelleen kysymysmerkkinä, mutta sen tarkkuudeksi on vahvistunut 1920 x 1080 pikseliä. Sisäistä tallennustilaa vaikuttaisi olevan 32 gigatavua.

Nokia D1C:n takaa löytyy 13 megapikselin kamera. Edessä on kahdeksan megapikselin kamera videopuheluita, Instagramia, Snapchattiä ja muita sosiaalisia palveluita varten. Käyttöjärjestelmäksi AnTuTu vahvistaa Geekbenchin tavoin Android 7.0 Nougatin.

Alustavien vuotojen perusteella ”Nokian” paluu älypuhelinmarkkinoille tapahtuu keskihintaluokkaan sijoittuvan laitteen kautta. Nokian tulevat puhelimet valmistaa kotimainen HMD global Oy, jolle Nokia on myöntänyt maailmanlaajuisen yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistukseen seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Phone Arena, Nokia’s Android flavored D1C arrives on AnTuTu, revealing more specs