Galaxy Note7:t jatkavat räjähtelyä – USA:ssa operaattorit antavat vaihtaa Note7:n toiseen puhelimeen

Samsungin ongelmat Galaxy Note7 -puhelimen kanssa vain jatkuvat. Ensin yhtiö joutui keskeyttämään laitteen myynnin ja päätti ryhtyä vaihtamaan kaikki jo 2,5 miljoonaa markkinoille toimitettua laitetta. Vaihto-operaatio aloitettiin, koska maailmalta tuli raportteja useista kymmenistä räjähtäneistä laitteista ja yhtiö löysikin vian Galaxy Note7:n akkusolusta. Hiljattain Galaxy Note7:n saatiin jälleen myyntiin muun muassa Yhdysvalloissa ja kaiken piti olla vihdoin hyvin, mutta toisin kävi.

Viimeisten päivien aikana verkkoon on levinnyt raportteja käyttäjiltä, joiden Galaxy Note7 -puhelimet ovat räjähtäneet tai syttyneet tuleen. Ensimmäinen tapaus tuli esille, kun Brian Green AT&T:llä 21. syyskuuta uuteen vaihdettu Galaxy Note7 syttyi tulee taskussa juuri kun lentokone oli lähdössä ilmaan. Puhelin oli Greenin mukaan sammutettuna ja sen akun varaus oli ollut 80 prosentin luokkaa. Green sanoo kyseessä todellakin olleen uutta erää oleva Note7, jonka laatikossa on tästä merkkinä pieni musta neliö sekä puhelimen akkuikoni on vihreä. Samsung tutkii parhaillaan tapausta ja pyrkii saamaan laitteen itselleen, jotta voi vahvistaa sen olevan uutta erää. Samsung tekee asiassa yhteistyötä CPSC:n (United States Consumer Product Safety Commission) kanssa.

Toinen vastaavanlainen tapaus on tullut ilmi Taiwanissa. Tietojen mukaan taiwanilaisnaisen Galaxy Note7 syttyi tuleen, kun hän oli ulkoiluttamassa koiraa. Naisen kertoman mukaan hän oli vaihtanut puhelimensa uuteen vain kymmenen päivää aikaisemmin.

Ilmi tulleet tapaukset ovat saaneet operaattorit Yhdysvalloissa varpailleen ja niinpä AT&T, T-Mobile, Verizo ja Sprint antavat asiakkailleen mahdollisuuden vaihtaa Galaxy Note7:n toiseen laitteeseen, olipa puhelin ensimmäistä tai niin sanottua uutta erää. Huhujen mukaan AT&T:n kerrotaan harkitsevan jopa lopettavansa Note7:n myynnin kokonaan.

”Samsung understands the concern our carriers and consumers must be feeling after recent reports have raised questions about our newly released replacement Note7 devices. We continue to move quickly to investigate the reported case to determine the cause and will share findings as soon as possible. We remain in close contact with the CPSC throughout this process. If we conclude a safety issue exists, we will work with the CPSC to take immediate steps to address the situation. We want to reassure our customers that we take every report seriously and we appreciate their patience as we work diligently through this process”, kommentoi Samsung tapausta Yhdysvalloissa.

Miten uskotte tilanteen kehittyvän? Joutuuko Samsung keskeyttämään jälleen Galaxy Note7:n myynnin vai päätyisikö yhtiö jopa niin radikaaliin ratkaisuun, että se vetäisi laitteen lopullisesti pois markkinoilta? Tämä tarkoittaisi sitä, ettei Galaxy Note7 ehtinyt Suomessa koskaan myyntiin.

1 kommentti

  1. Amerikkalaiset operaattorit antavat asiakkaiden vaihtaa toiseen laitteeseen ”tässä olisi tällainen uusi iphone 7 puhelin”. 😉

Kommentointi on suljettu!